Salamura Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo salamura yaprak
- 4 su bardağı pirinç
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası
- 2 -3 adet domates rendesi (konserve olursa 500 ml kavanozun yarısı)
- 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yuvarlak dilimlenmiş limon
- 1 yemek kaşığı biber domates salçası
- 4.5- 5 su bardağı sıcak su
Salamura Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yapraklarımızı (salamura ise sıcak suda yarım saat bekletin) güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- İç harcını hazırlayalım,soğanı rendeleyin suyunu süzün.
- Sarımsağı rendeleyin,pirinci yıkayıp süzün harca ekleyelim.
- Domates püresini,salçayı,baharatları ve zeytinyağı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Süzülen yapraklarımızı saplarından ayıralım,damarlı tarafı size gelecek formda tepsiye koyalım,iç harcını ortasına koyup kenarlarından kapatarak yuvarlayarak saralım.
- Her bir yaprağımıza tıpkı süreci uygulayarak sarmasını bitirelim.
- Ben sarmaları tencereye dik olarak sıraladım ve üzerine limonları dizdim.
- Salçayı,zeytinyağı ve sıcak suyu karıştırıp tencereye sarmaları üzerine döktüm.
- Birinci açık ateşte su kaynayana kadar,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim. (Biz yumuşak sevdiğimiz için 1 saate yakın pişirelim,daha canlı severler daha az pişirebilir. ) Afiyet olsun .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.