Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salamura nedir? Yaprak salamurası nasıl yapılır? Pratik asma yaprağı salamura tarifi

Salamura nedir? Yaprak salamurası nasıl yapılır? Pratik asma yaprağı salamura tarifi
0
156

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
salamura_nedir_yaprak_salamurasi_nasil_yapilir_pratik_asma_yapragi_salamura_tarifi_1573127050_8648.png

Asma yapraklarını uzun mühlet saklamanın en kolay yolu salamura yapmaktır. Evvelden köylerde yapılan yaprak salamuralar artık her tarafta marketlerde satılıyor. Yaprakları münasebetli fiyata bulduğunuzda ya da bahçenizden topladığınızda tuzlu suyun içine basarak uzun müddet saklayabilirsiniz. Evet yaprak salamurası nasıl yapılır? Pratik salamura tanımı nedir? Öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Salamura, sebze ve meyvelerin velev kimi vakit da etlerin hususî bir fermantasyon sürecinden geçerek saklanmasına verilen isimdir. Umumiyetle yaz aylarında mevcut olan eserlerin kışın da kolaylıkla tüketilmesi için yapılan salamura süreci, Anadolu topraklarında sıkça uygulanan bir metottur. Çok eski yıllarda buzdolabının olmadığı periyotlarda başlayan bu metot, sıhhat açısından da zararı bulunmamaktadır. Günümüzde salamurası yapılan en çok besin ise asma yaprağıdır. Çerez üzere tüketilen zeytinyağlı sarmalar, lezzetli asma yaprağından yapılır. Asma yaprağı lezzetli tadının yanı sıra kalorisi çok düşüktür, vitamin içeriği C,E,A,K ve B6, demir, lif, kalsiyum, magnezyum, bakır, manganez üzere besin kaynakları bulunur. Toplardamarları güçlendirici tesire sahip olan asma yaprakları bacak damarlarındaki şişmeler de, varis ve hemoroide yararlıdır. Rahim kanamalarını durdurmaya yardımcı olur. Bunun haricinde asma yaprağı ve kuru üzüm hafızayı kuvvetlendirir. Peki hem sıhhate yararlı hem de afiyetle yediğiniz yaprak salamura nasıl yapılır?

zF873_1573127380_3621.jpg

YAPRAK SALAMURA TANIMI:

GEREÇLER

Yarım kilo kaya tuzu
2 litre su
2 kilo asma yaprağı
1 su bardağı kaya tuzu
Kavanoz

Xp3dR_1573127396_9506.jpg

YAPILIŞI

Birinci olarak geniş bir kaba su koyun ve yarım kilo kaya tuzunu bu suyun içine ek edin, karıştırarak tuzu eritin. Yaprakları şıkça yıkayın ve kavanoza demetler halinde şıkça yerleştirin. Her demetin arasına bardakla kaya tuzunu ekleyin ve tekrar demetlerden koyun. Bu halde aralarına tuz atarak tüm yaprakları basın ve elinizle üstten sıkı bastırın.

olBBk_1573127315_187.jpg

Daha sonra tuzlu suyu içine yavaş yavaş ekleyin ve altlara inmesini sağlayın. Suyu külliyen kavanozu doldurduktan sonra en üstüne plastikleri, yaprağın yukarı çıkmaması için koyun. 

Plastikleri koyduktan sonra kavanozun ağzını sımsıkı kapatın. Serin tarafta koruma edin ve arada denetim edin. Suyu azalınca arada tuzlu su ek edin.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt