
Salamlı Kaşar Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
- 6-7 dilim salam
- 1 çorba kasesiyle rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yeşilbiber
- 1 orta boy domates
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- Kekik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 Türk kahvesi fincanıyla sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
- Doğranmış domates ve yeşilbiber
Salamlı Kaşar Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelenen kaşar peynirinin üzerine doğranan domates, yeşilbiber, salam eklenir, tuz ve kekik ilave edip karıştırılır.
- Sos malzemeleri de karıştırılarak hazırlanır.
- İlk yufka tezgaha yayılır, yarısına sostan sürülür. Diğer yarısı üstüne kapatılır. 6 eşit parçaya kesilir.
- Geniş kısmına iç konur, sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Tepsiye dizilen börekler, orta kısmından (tabana bıçağı değdirmeden) kesilir.
- Ortaya kestiğimiz domates ve biberlerden konur, yumurta sarısı sürülür; isteğe göre susam, çörek otu serpilir ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Salamlı Kaşar Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı