Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şakşuka nedir, nasıl yapılır

Şakşuka nedir, nasıl yapılır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
şakşuka nasıl yapılır tarifi

Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir nesil mezeye şakşuka denir

Hem meze ayrıca de salata olarak sunabileceğiniz patates, patlıcan, kabak ve sivri biberin harikulade uyumu: şakşuka

Malzemeleri:

1 Adet patates 2 Adet patlıcan 1 adet kabak 23 Adet sivri biber 2 Adet domates 12 Diş sarımsak Damak tadınıza göre tuzlu Kızartmak için sıvıyağ

Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayınSivribiberleri orta büyüklükte doğrayınTavaya sıvıyağı alıp kızdırınSebzeleri sırasıyla kızartınKızaran sebzelerin artı yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarınDomateslerin kabuklarını soyup rendeleyinKüçük bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu çekene dek pişirinSarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin üstüne ekleyinSebzeleri servis tabağına alıp üstüne domates sosunu ve tuzunu dökün

Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın
*
 
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt