
Saksı yetiştirme ve bahçe için düzenlemelerde gereken tertip ve bakımın yapılması nispeten değerlidir. Tohumlu zerzevat üretiminde olduğu üzere tohumsuz zerzevat üretimi için kimi pratik tahlilleri sizlerle paylaşıyoruz.
Zerzevat üretimi günümüzde yalnızca profesyoneller tarafından yapılan bir faaliyet olmayıp hane hanımları tarafından doğal beslenme gayesiyle hane ortamında da gerçekleştirilmektedir. Konutta zerzevat yetiştirme pratik yolları nelerdir? Saksıda sarımsak yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Sarımsak saksıda nasıl yetiştirilir? Doğal yollarla zerzevat nasıl yetiştirilir? Tohumsuz zerzevat imalatı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz karşılıklar için haberimizin içeriğine göz atınız...

SARIMSAK SAKSIDA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Top bir sarımsağın dişlerini ayırınız. Toprağın içerisine ekiniz.10 gün kadar bekleyiniz. Derin bir kaba koymadığınız taktirde daha düzgün bir sarımsak çıkımı sağlanacaktır. Sarımsakları çıkar çıkmaz koparmamaya dikkat ediniz.

TOHUMSUZ ZERZEVAT ÜRETİMİ NASIL YAPILIR?
- Saksıya marulun baş kısmını ekiniz. Kök kısmının 5 cm kadar olmasına ihtimam şovunuz. Kök marulu suyun içerisine batırıp çıkartılmış bir halde ekiniz.

- Soğanın kök tarafını saksı toprağına yerleştiriniz. Üzerini toprakla kapattıktan sonra toprağın kuru yahut ıslak olmamasına dikkat ederek toprağı ılıman bir halde bırakınız.

- Brüksel lahana yetiştirmek için ise kök kısmını toprağa ekiniz. C vitamini güçlü olan bu besin için küçük saksılar ülkü bir tercih olacaktır.

- Domatesleri yarıya katıyız daha sonra toprağa yerleştiriniz. Toprakla üzerini kapatınız. Daha sonra saksıyı güneş alan bir mekanda bekletiniz ve 2 günde bir defa sulamayı ihmal etmeyiniz. İki hafta içerisinde filizlendiğini göreceksiniz.