Saksı Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 2 adet bostan patlıcan
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
Saksı Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları ince ince doğrayın ve kızgın yağda, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin.
- Kuşbaşı eti ekleyip, karıştırın.
- Sonra baharatları ekleyip, karıştırın.
- Bostan patlıcanları aralıklı soyarak, kızgın yağda kızartın.
- Hazırlanmış olan harcı içine koyun ve üzerine hazırlanan salça sosunu döküp, 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin.
- Çıktıktan sonra üzerine maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.