Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 3-4 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un +1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Labne peyniri veya süzme peynir
- İnce rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
Sakallı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp beş dakika bekliyoruz.
- Geri kalan malzemeleri ekleyip yoğuruyor uz.
- Mayalanıncaya kadar 40-45 dakika hamuru dinlendiriyoruz.
- Hamur mayalanırken maydanozları ve kaşarı hazırlıyoruz.
- Mayalan hamurumuzu cevizden daha büyük bezeler haline getirip tepside 15 dakika üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezeleri 180 derece firına üstüne yumurta sarısı sürüp atıyoruz üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen poğaçalarımızı sıcağı çıktıktan sonra birbirinden ayrılmayacak şekilde ortasından bölüp arasına süzme peynirden sürüp etrafına kaşar veya maydanozun yapışmasını sağlayacak şekilde buluyoruz. Afiyet olsun
????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.