
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt (Ilık olacak)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine )
- 7 su bardağı un
- Bir tutam maydanoz
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Krem peynir
Sakallı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanması için üzerini örtüp dinlendiriyoruz. Yaklaşık 45 dk dinlendirdim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp fırın tepsisine dizelim.
- Yarım saat kadar tepsi mayası için bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kaşarları rendenin ince tarafında rendeleyip maydanozları doğrayalım.
- Sıcağı çıkan poğaçalarımızın ortasını ortadan büsbütün ayrılmayacak halde kesip krem peynir sürelim.
- Krem peyniri bira dışarı taşıralım kaşar ve maydanozlarım poğaçalara yapışması için. Deneyen herkese afiyet olsun
Tanımlarımı beğeniyorsanız beğene basmayı unutmayın
.