Sahurda Ne Yemeliyiz
Sahurda Yememiz Gereken Besinler
Sahurda gun boyu susuz kalacağımız saati duşunerek daha hafif besinler tuketmeliyiz Ağır hamurişleri ve kızartmalardan uzak durulmalı genelde kahvaltılık besinleri tercih etmeliyiz Mideyi daha gec terk eden, kan şekerini cok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli Zira protein iceriği yuksek olan besinler midenin boşalma suresini uzatarak acıkmayı geciktirir
Protein iceriği fazla gıdalar, midenin boşalma suresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri icin tercih edilmelidir Aynı zamanda tokluk hissi de sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır Yumurta, yoğurt, sut ve peynir gibi gıdalar; sahur icin ideal secimler arasındadır
Sahur kahvaltısına başlamadan once; biraz ılık uzerine biraz daha soğuk su icip sindirim sistemini harekete gecirin En az 34 dilim ekmek mutlaka tuketmelisiniz ve bu ekmek tam buğday veya tam cavdar ekmeği olmalı Cunku sahur oğunun sizin metabolizmanızı butun gun canlı tutmak gibi bir gorevi var Tam buğday ekmeği daha uzun surede ve yavaş yavaş enerjiye donuştuğu icin, daha uzun sure metabolizmanızı canlı ve hızlı tutmuş olursunuz Beyaz ekmek veya ramazan pidesini iftarda tuketebilirsiniz
Sahurda yiyebileceğiniz en ideal meyve; kiraz, şeftali ve kayısıdır Bu meyveler icerdiği; vitamin, mineral, lif ve su oranı ile ertesi gun uzun surecek olan aclıkta metabolizmanızın destekcisi olacaktır
Sahurda Yememiz Gereken Besinler
Sahurda gun boyu susuz kalacağımız saati duşunerek daha hafif besinler tuketmeliyiz Ağır hamurişleri ve kızartmalardan uzak durulmalı genelde kahvaltılık besinleri tercih etmeliyiz Mideyi daha gec terk eden, kan şekerini cok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli Zira protein iceriği yuksek olan besinler midenin boşalma suresini uzatarak acıkmayı geciktirir
Protein iceriği fazla gıdalar, midenin boşalma suresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri icin tercih edilmelidir Aynı zamanda tokluk hissi de sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır Yumurta, yoğurt, sut ve peynir gibi gıdalar; sahur icin ideal secimler arasındadır
Sahur kahvaltısına başlamadan once; biraz ılık uzerine biraz daha soğuk su icip sindirim sistemini harekete gecirin En az 34 dilim ekmek mutlaka tuketmelisiniz ve bu ekmek tam buğday veya tam cavdar ekmeği olmalı Cunku sahur oğunun sizin metabolizmanızı butun gun canlı tutmak gibi bir gorevi var Tam buğday ekmeği daha uzun surede ve yavaş yavaş enerjiye donuştuğu icin, daha uzun sure metabolizmanızı canlı ve hızlı tutmuş olursunuz Beyaz ekmek veya ramazan pidesini iftarda tuketebilirsiniz
Sahurda yiyebileceğiniz en ideal meyve; kiraz, şeftali ve kayısıdır Bu meyveler icerdiği; vitamin, mineral, lif ve su oranı ile ertesi gun uzun surecek olan aclıkta metabolizmanızın destekcisi olacaktır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.