Sahur Menüsü PAZAR sahur menüleri sahur menüsü sahur yemekleri, menüsü, menüleri, pazar menüsü hakkında genel bilgiler ve işte son sahur menümüzle sizleleyiz melekler umarım hepsini denersinizsahurmenusupazar5c4f5c1ea02a8alt
Big Grin
sahur menüsü pazar ballı muzlu krep patates salatası söğüş domates ve salatalık Ballı Muzlu Krep 1548704790 1548704790 sahurmenusupazar5c4f5c1ed0073sahurmenusupazar5c4f5c1ed0073 sahurmenusupazar5c4f5c1ed0073 Malzemeler : 5 adet yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 ya da 3 su bardağı un 2,5 su bardağı süt 1 fiske, tutam tuz Bal id Yapılışı Başta geniş bir kapta 5 yumurtayı mikserde süratli bir şekilde çırpın Sonradan unu, şekeri, tuz ve sütü ekleyerek karıştırın daha sonra yanmaz, yağışmaz teflon bir tavada kepçe yardımı ile bu karışımdan alarak tavaya eşdeğer bir şekilde süratli döndürerek dağıtın Üst kısmı piştikçe göz göz olacakve ham hamur görüntüsü kaybolacaktır Kaybolduğu an anında zıt çevirerek arkadaki tarafını pişirin Uyarı edin çok yanmasın nerdeyse beyaz renge yakın bir renk olsun Teker teker bu karışımı yaptıktan sonradan her krep parçasına fazla az margarin ile yağlayın Hafif çok yok Tüm hepsini bitirdikten sonra içine belirtilmiş miktarda bal ve dilimlenmiş muz parçaları koyarak rulo şeklinde sarın İster böyle servis yapın, ister krepleri dilimleyerek servis yapın PATATES SALATASI 1548704790 1548704790 sahurmenusupazar5c4f5c1ed49d1sahurmenusupazar5c4f5c1ed49d1 sahurmenusupazar5c4f5c1ed49d1 1 kg patates 34 su bardağı etsuyu 34 kahve fincanı sirke yarım kahve fincanı zeytinyağı yarım tatlı kaşığı toz hardal 2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan tuzlu Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, sıcakken soyun, doğrayın Başka bir kapta tuzlu, hardal ve sirkeyi karıştırın ve kaynar et suyunu karıştırıp, zeytinyağı ve soğanla birlikte patatesi ek edip ayrıntılarıyla karıştırarark servis yapın SÖĞÜŞ DOMATES VE SALATALIK 1548704790 1548704790 sahurmenusupazar5c4f5c1ed99adsahurmenusupazar5c4f5c1ed99ad sahurmenusupazar5c4f5c1ed99ad MALZEMESİ: 6 kişilik 6 salatalık (ayıklanmış) 6 orta tepe domates 14 kadeh sirke 14 kadeh zeytinyağı Tuz Maydonoz Zeytin HAZIRLANIŞI: Ayıklanmış salatalığı enlemesine 23 mm kalınlığında doğrayın Domatesi yıkayıp, onu da salatalık gibi enlemesine doğrayın Geniş bir salata tabağına ortaya salatalık, kenarlarına da domatesleri dizin Sirke ve zeytinyağını birbirine karıştırıp, salatanın üzerinden geçirin Tuzu serpip, maydanoz ve zeytin ile süsleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.