Sahur Menüsü CUMA sahur menüleri, ne yapsam, ne pişirsem, cuma günü menüsü hakkında bilgiler evet melekler sahur menülerimize cuma günü menüsüyle devam ediyoruz Sahur Menüsü Cuma mayalı börek sebzeli pide kiraz hoşafı Mayalı Börek 1548704809 1548704809 sahurmenusucuma5c4f5c2d13d6bsahurmenusucuma5c4f5c2d13d6b sahurmenusucuma5c4f5c2d13d6b Malzemeler 4 su bardağı un 1,5 su bardağı ılık süt yeteri kadar tuz 1 çorba kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker İçi için; 3 adet patates 1 adet soğan id tuz, karabiber ve pul biber veya istediğiniz bir harcı yapabilirsiniz Üstü için; 3 çorba kaşığı yoğurt yarım nehir bardağı akışkan yağ 1 adet yumurta, susam ya da çörek otu Hazırlanışı 1 su bardağı ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip kabarmasını bekleyinUnu ve tuzu karıştırın kabaran mayayı içine dökün ve yoğurun hamur özleşene kadar ılık sütü derece derece ilave ederek yoğurunÖzleşen hamuru ılık bir yerde 20 dakika mayalandırın Patatesi haşlayın ayrıntılarıyla yumuşayınca ezinBir tavaya soğanı ince ince kıyın ve pembeleştirin Patatesi ek edip birazcık daha kavurun içine tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın Mayalanmış hamuru bezelere ayırın ve unladığınız zeminde servis tabağı büyüklüğünde açınİçine patatesli harcı koyup sarın rulo haline getirip gül şekli verin yada istediğiniz şekilde de yapabilirsinizYağlanmış tepsiye dizinYumurta,yağ ve yoğurdu çırpın yaptığınız böreklerin üstüne sürünSusam veya çörekotu serpin20 dakika değin bekletin200 Derecelik fırında üstleri kızarana değin pişirin Sebzeli Pide 1548704809 1548704809 sahurmenusucuma5c4f5c2d1ba90sahurmenusucuma5c4f5c2d1ba90 sahurmenusucuma5c4f5c2d1ba90 4 çorba kaşığı 350 gr pide hamuru 200 gr mantar 2 dal taze soğan 2 çarliston biber 2 domates 1 yumurta sarısı Tuz, karabiber, kekik Mantarları temizleyip dilimleyin Taze soğan ve çarliston biberleri temizleyip ince ince doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Hüner'i tavada eritip çarliston biberi hafifçe pembeleştirin Domates, mantar ve taze soğanları ek edin Tuzlu, karabiber ve kekik serpip suyunu çekinceye dek pişirin Hamuru eşdeğer büyüklükte 6 parçaya bölüp bezeler yapın Unlanmış zemine alıp merdane ile açarak uzun ve ince pide şekli verin Mantarlı karışımı üzerlerine paylaştırıp kenarlarını birer santim içe kıvırarak kapatın Kenarlarına yumurta sarısı sürün Hazırladığınız pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın KİRAZ KOMPOSTOSU 1548704809 1548704809 sahurmenusucuma5c4f5c2d230e0sahurmenusucuma5c4f5c2d230e0 sahurmenusucuma5c4f5c2d230e0 Yarım kg kiraz 4 su bardağı su 1 su bardağı şeker Mümkünse kirazların çekirdekleri çıkarılır Su ve şeker bir tencereye konur Kaynamaya başlayınca kirazlar atılır Alev kısılır, kirazlar eksik gevşeyene değin kaynatılır Ateşten alınır Kaselere bırakılır Buzdolabında soğuyunca servise sunulur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.