iltasyazilim
FD Üye
Şahtere otu ve Faydaları,Şahterenin Faydaları,Şahtere yararları nelerdir,şahtere otu kullanımı,
Şahtere; Karaciğer hastalıklarına, sarılığa, uyuz ve egzamaya, idrar söktürmeye, kanı temizlemeye, basura, damar sertliğine, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına, safra kesesi ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına ve deri hastalıklarına faydalıdır
Alerji
100 gr şahtere ve 50'şer gr karabaşotu, papatya ve ebegümeci, 3 litre suda 5 dakika kaynatılır Soğutulup süzülür Yemeklerden önce bir su bardağı içilir
Alev düşürme
100'er gr şahtere, papatya, ebegümeci ve hindiba, çelik tencerede ve 3 litre suda kaynatılır Yemeklerden önce, ılık olarak ve balla tatlandırılıp bir fincan içilir
Sarılık
20'şer gr şahtere, pelin otu, sinameki, karabaş otu, çuha çiçeği, aynısafa, hindiba, kantaron, anason, nane, kurt pençesi ve andız kökü, 21 su bardağı suda 5 dakika kaynatılır soğutulup süzüldükten sonradan dolaba konur Yemeklerden yarım saat önce üzüm pekmezi ile tatlandırılarak bir akarsu bardağı içilir
Hem altında tarifi bahşedilen macunla birlikte kullanılırsa faydası artar:
100'er gr zerdeçal, ısırgan tohumu, çiçek tozu, arı sütü ve rezene, 1 kg andız pekmeziyle karıştırılıp macun yapılır Bu macun yemeklerden sonra sütle birlikte bir çorba kaşığı alınır
Egzema
50'şer gr şahtere, yavşan otu, ısırgan otu, kurtpençesi, mersin yaprağı, beygir kuyruğu ve karakafes, 4 litre suda 5 dakika kaynatıldıktan daha sonra soğutulup süzülür Yemeklerden önce bir fincan içilir Hem, 30 gr tereyağı (tuzsuz), 20'şer gr ardıç katranı, bal ve 10 gr kına, karıştırılılarak krem yapılır ve sabahtanakşam yaralara sürülür 3 ay kullanılmalıdır
Damar sertliği
20'şer gr şahtere, karabaş otu, papatya, kantaron, fesleğen, akdiken çiçeği, civan perçemi ve ökse otu, 24 su bardağı suda 7 dakika kaynatılıp süzülür Yemeklerden önce yarım limon sıkılıp bir fincan içilir
Kanı temizleme
20'şer gr şahtere, aynısafa, yavşan otu, ardıç tohumu, kereviz tohumu, hindiba, kekik, papatya ve ada çayı, 4 litre suda 5 dakika kaynatılır, süzülüp dolaba konur Yemeklerden 1 saat önce 1 fincan içilir
karaciğer iltihabı ve tıkanıklığı
50'şer gr şahtere, hindiba, rezene, papatya, pelin, anason, kantaron, ısırgan yaprağı ve civan perçemi, 5 litre suda 5 dakika kaynatıldıktan sonra soğutulup süzülür Yemeklerden önce balla tatlandırılarak bir fincan içilir 2 ay kullanılmalıdır Hem bu başvuru sırasında, yemek arasında 2 nehir kaşığı çiçek tozu bir arz sıvıyla yutulur
Damar tıkanıklığı
50'şer gr şahtere, civan perçemi, oğul otu, karabaş otu, havlıcan ve zencefil ve 150 gr ökse otu, 4 litre suda 30 dakika kaynatılır Soğutulup süzüldükten sonra dolaba konur Yemeklerden 1 saat önce bir limon sıkılarak bir fincan içilir
Kepek
Şahtere otu keza kepeği önlüyor keza de cilde tazelik katıyor Bu bitkinin saplarını beş dakika kaynatın daha sonra sabahları aç karnına, akşamları ise yatmadan önce için Tüketirken bal veya şeker eklemeyin en düşük bir hafta süren uyumlu kullanımdan sonra olumlu etkileri görülmeye başlıyor *
Şahtere; Karaciğer hastalıklarına, sarılığa, uyuz ve egzamaya, idrar söktürmeye, kanı temizlemeye, basura, damar sertliğine, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına, safra kesesi ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına ve deri hastalıklarına faydalıdır
Alerji
100 gr şahtere ve 50'şer gr karabaşotu, papatya ve ebegümeci, 3 litre suda 5 dakika kaynatılır Soğutulup süzülür Yemeklerden önce bir su bardağı içilir
Alev düşürme
100'er gr şahtere, papatya, ebegümeci ve hindiba, çelik tencerede ve 3 litre suda kaynatılır Yemeklerden önce, ılık olarak ve balla tatlandırılıp bir fincan içilir
Sarılık
20'şer gr şahtere, pelin otu, sinameki, karabaş otu, çuha çiçeği, aynısafa, hindiba, kantaron, anason, nane, kurt pençesi ve andız kökü, 21 su bardağı suda 5 dakika kaynatılır soğutulup süzüldükten sonradan dolaba konur Yemeklerden yarım saat önce üzüm pekmezi ile tatlandırılarak bir akarsu bardağı içilir
Hem altında tarifi bahşedilen macunla birlikte kullanılırsa faydası artar:
100'er gr zerdeçal, ısırgan tohumu, çiçek tozu, arı sütü ve rezene, 1 kg andız pekmeziyle karıştırılıp macun yapılır Bu macun yemeklerden sonra sütle birlikte bir çorba kaşığı alınır
Egzema
50'şer gr şahtere, yavşan otu, ısırgan otu, kurtpençesi, mersin yaprağı, beygir kuyruğu ve karakafes, 4 litre suda 5 dakika kaynatıldıktan daha sonra soğutulup süzülür Yemeklerden önce bir fincan içilir Hem, 30 gr tereyağı (tuzsuz), 20'şer gr ardıç katranı, bal ve 10 gr kına, karıştırılılarak krem yapılır ve sabahtanakşam yaralara sürülür 3 ay kullanılmalıdır
Damar sertliği
20'şer gr şahtere, karabaş otu, papatya, kantaron, fesleğen, akdiken çiçeği, civan perçemi ve ökse otu, 24 su bardağı suda 7 dakika kaynatılıp süzülür Yemeklerden önce yarım limon sıkılıp bir fincan içilir
Kanı temizleme
20'şer gr şahtere, aynısafa, yavşan otu, ardıç tohumu, kereviz tohumu, hindiba, kekik, papatya ve ada çayı, 4 litre suda 5 dakika kaynatılır, süzülüp dolaba konur Yemeklerden 1 saat önce 1 fincan içilir
karaciğer iltihabı ve tıkanıklığı
50'şer gr şahtere, hindiba, rezene, papatya, pelin, anason, kantaron, ısırgan yaprağı ve civan perçemi, 5 litre suda 5 dakika kaynatıldıktan sonra soğutulup süzülür Yemeklerden önce balla tatlandırılarak bir fincan içilir 2 ay kullanılmalıdır Hem bu başvuru sırasında, yemek arasında 2 nehir kaşığı çiçek tozu bir arz sıvıyla yutulur
Damar tıkanıklığı
50'şer gr şahtere, civan perçemi, oğul otu, karabaş otu, havlıcan ve zencefil ve 150 gr ökse otu, 4 litre suda 30 dakika kaynatılır Soğutulup süzüldükten sonra dolaba konur Yemeklerden 1 saat önce bir limon sıkılarak bir fincan içilir
Kepek
Şahtere otu keza kepeği önlüyor keza de cilde tazelik katıyor Bu bitkinin saplarını beş dakika kaynatın daha sonra sabahları aç karnına, akşamları ise yatmadan önce için Tüketirken bal veya şeker eklemeyin en düşük bir hafta süren uyumlu kullanımdan sonra olumlu etkileri görülmeye başlıyor *