bilgisayarci
FD Üye
Şahane Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- Yarım kg kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Tatlı pul biber
- Pul biber
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- Yoğurt
Şahane Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Evet artık unumuzu yoğurma kabına alalım. Ortasını bir delik açalım.
- İçine yumurtamızı ,tuzumuzu ekleyelim suyunu da azar azar dökerek hamurumuzu karıştıralım .Hamurumuz sert bir hamur olacak çok yumuşak da olmayacak.
- Hamurumuz yoğurulduktan sonra kenara koyalım.
- Şimdi iç harcımıza başlayalım.Yarım kilo kıyma 1 adet soğan ,1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ,1 tatlı kaşığı tatlı pul biber ,1 tatlı kaşığı tuz isteyen daha fazla baharat koyabilir.
- İç harcımızı güzelce yoğuralım. Kenara koyalım.
- Dinlenmiş olan hamurumuz 2 yumak ayıralım benim hamurum 2 yumak oldu.
- Önce merdane sonra oklava yardımı ile güzelce açalım.İnceliğine bakalım.
- İnceliği tamam sa kareler halinde küçük küçük keselim.
- Kıymalarımızı küçük küçük paylaştıralım.
- Sonra kapatalım unlanmış tepsimize dizelim.
- Bittikten sonra sürecimiz suyu ocağa koyalım.
- Tenceredeki suyumuz kaynayınca yarım yemek kaşığı tuz içine katalım.
- Mantılarımızı tencereye alalım.
- Suyumuz kaynadığı için mantılarımızda 10- 15 dakika içerisinde kaynayacaktır suyun üstüne çıktı vakit piştiğini anlayacaksınız çıkartıp yoğurtlu sarımsaklı servis edebilirsiniz.
Şahane Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı