iltasyazilim
FD Üye
Şahane Bir Ramazan Şirası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tatlı elma
*4 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*2 avuç buzluk vişnesi yada yeni taze vişne
*2 adet tarçın kabuğu
Şahane Bir Ramazan Şirası Tarifi Yapılışı Elmanın kabuklarını *soyup kup kup küçük küçük doğruyoruz vişneyi de tarçın kabuklarını da atıyoruz ,üzerine suyu da koyup kaynamaya bırakıyoruz Vişneler ve elmalar piştikten sonra şekerini ekliyoruz karıştırıp 5 dakika daha kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra içindeki tarçın çubuklarını alıp atalım acıtmasın Ocaktan aldıktan sonra aradan 5 dk geçtikten sonra 2 su bardağı soğuk su koyalım bu aslında isteğe bağlı burada su koyarak şekerin keskinliği azaltılır ve daha hoş bir tat elde edilir, 1 bardak koyup bir tadın size göre iyiyse sorun yok değilse 1 bardak daha ilave edebilirsiniz Şiramız soğuduktan sonra buzdolabına atalım, soğuk soğuk şu mübarek ramazan ayında iftardan sonra içelim Şimdiden afiyet olsun Denemenizi kesinlikle tavsiye ederimmmm
*1 adet tatlı elma
*4 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*2 avuç buzluk vişnesi yada yeni taze vişne
*2 adet tarçın kabuğu
Şahane Bir Ramazan Şirası Tarifi Yapılışı Elmanın kabuklarını *soyup kup kup küçük küçük doğruyoruz vişneyi de tarçın kabuklarını da atıyoruz ,üzerine suyu da koyup kaynamaya bırakıyoruz Vişneler ve elmalar piştikten sonra şekerini ekliyoruz karıştırıp 5 dakika daha kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra içindeki tarçın çubuklarını alıp atalım acıtmasın Ocaktan aldıktan sonra aradan 5 dk geçtikten sonra 2 su bardağı soğuk su koyalım bu aslında isteğe bağlı burada su koyarak şekerin keskinliği azaltılır ve daha hoş bir tat elde edilir, 1 bardak koyup bir tadın size göre iyiyse sorun yok değilse 1 bardak daha ilave edebilirsiniz Şiramız soğuduktan sonra buzdolabına atalım, soğuk soğuk şu mübarek ramazan ayında iftardan sonra içelim Şimdiden afiyet olsun Denemenizi kesinlikle tavsiye ederimmmm
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.