En sağlıklı yemekler buharda pişer
Sağlıklı Beslenme, Buharda pişen yemekler
imagessaglikliyemekpisirmeyontemleri5ad565e06b330
En sağlıklı yemek pişirme yontemlerinden birisi buharda pişirmektir Sağlıklı yemek denilince, buharda pişirme ilk sıralarda yerini alır Gunumuzde insanlar tum hayatını, dengeli ve doğru beslenme, doğal olanı secme, vucuduna daha itinalı davranma şeklinde değiştiriyor Bu dikkat elbette besinlerin pişirme şekillerini de kapsıyor
Buharda yemek pişirmenin en onemli ozellikleri arasında, besinlerin vitaminlerini kaybetmemesi ve bu pişirme yontemiyle, dışarıdan hicbir katkı maddesinin besine değmemesi var
Her besin, kendi pişirilme yontemine sahiptir Bu yontemler, besinlerin lezzetini ve vitaminmineral değerlerini etkiler Artık yağda pişirme yerine, buharda pişirme değer kazanıyor Buharda pişirme her şeyden once, icinde sağlık barındırıyor
Buharda pişirme yontemleri yumurta, kok sebzeler, kabuklu deniz urunleri gibi besinler icin idealdir Boylece daha az su ve hava teması sağlanarak, besin oğelerinin kaybı engellenir
Buharla pişirme ilk olarak Cin’de, 1920’li yıllarda geliştirildi 1960’lara gelindiğinde, basınclı tencereler altın yıllarını yaşamaya başladılar ve hızlı, enerjiden tasarruf sağlayan, yeni bir pişirme bicimi olarak hayatımıza girdiler
Onceleri sadece restoran mutfakları gibi, profesyonel yerlerde kullanılan buharlı pişirme cihazları, 1980’li yıllara geldiğimizde, evlerimiz mutfaklarına girdi
Bugun klasik tencerelerin yerini, evlerde son derece kolay kullanıma sahip, ankastre elektronik cihazlar aldı Bu cihazlar sayesinde, yiyecekler renklerini, formlarını ve aromalarını kaybetmeden, sağlıklı bir bicimde pişerler
Buharda pişirmek sağlıklıdır cunku yiyeceğin iceriğindeki nişastanın kırılmasıyumuşaması; seluloz, protein ve lifli yapının kırılması ile yemek daha yumuşak hale geliyor Yemeği damak zevkine uygun ve sindirilebilir hale getiriyor Besin zehirlenmesine yol acabilecek bakteri iceriğini yok ediyor Yemeğin kalitesini, rengini ve lezzetini değiştiriyor Yiyeceklerin besin değerleri kaybolmuyor Besinler daha kolay sindirilebiliyor
Alıntı
Sağlıklı Beslenme, Buharda pişen yemekler
imagessaglikliyemekpisirmeyontemleri5ad565e06b330
En sağlıklı yemek pişirme yontemlerinden birisi buharda pişirmektir Sağlıklı yemek denilince, buharda pişirme ilk sıralarda yerini alır Gunumuzde insanlar tum hayatını, dengeli ve doğru beslenme, doğal olanı secme, vucuduna daha itinalı davranma şeklinde değiştiriyor Bu dikkat elbette besinlerin pişirme şekillerini de kapsıyor
Buharda yemek pişirmenin en onemli ozellikleri arasında, besinlerin vitaminlerini kaybetmemesi ve bu pişirme yontemiyle, dışarıdan hicbir katkı maddesinin besine değmemesi var
Her besin, kendi pişirilme yontemine sahiptir Bu yontemler, besinlerin lezzetini ve vitaminmineral değerlerini etkiler Artık yağda pişirme yerine, buharda pişirme değer kazanıyor Buharda pişirme her şeyden once, icinde sağlık barındırıyor
Buharda pişirme yontemleri yumurta, kok sebzeler, kabuklu deniz urunleri gibi besinler icin idealdir Boylece daha az su ve hava teması sağlanarak, besin oğelerinin kaybı engellenir
Buharla pişirme ilk olarak Cin’de, 1920’li yıllarda geliştirildi 1960’lara gelindiğinde, basınclı tencereler altın yıllarını yaşamaya başladılar ve hızlı, enerjiden tasarruf sağlayan, yeni bir pişirme bicimi olarak hayatımıza girdiler
Onceleri sadece restoran mutfakları gibi, profesyonel yerlerde kullanılan buharlı pişirme cihazları, 1980’li yıllara geldiğimizde, evlerimiz mutfaklarına girdi
Bugun klasik tencerelerin yerini, evlerde son derece kolay kullanıma sahip, ankastre elektronik cihazlar aldı Bu cihazlar sayesinde, yiyecekler renklerini, formlarını ve aromalarını kaybetmeden, sağlıklı bir bicimde pişerler
Buharda pişirmek sağlıklıdır cunku yiyeceğin iceriğindeki nişastanın kırılmasıyumuşaması; seluloz, protein ve lifli yapının kırılması ile yemek daha yumuşak hale geliyor Yemeği damak zevkine uygun ve sindirilebilir hale getiriyor Besin zehirlenmesine yol acabilecek bakteri iceriğini yok ediyor Yemeğin kalitesini, rengini ve lezzetini değiştiriyor Yiyeceklerin besin değerleri kaybolmuyor Besinler daha kolay sindirilebiliyor
Alıntı