iltasyazilim
FD Üye
Dinç yemek nasıl pişirilir
Sağlıklı yemek yemek pişirmenin önemi
Dinç yemek yemek pişirmek için öneriler
Yapılan bir araştırmaya göre; “Bugün hangi yemeği yapacağım veya “ Ne yemek yemek pişireceğim sorusunu kendine soran konut hanımları epeyce strese girmekte olduğu tespit edilmiştir Her gün yemek pişirme işinin iç yüzüne bakıldığında kadınların işinin o kadarda kolay olmadığını erkeklerde görecektir Çünkü yemek yaparken önceliğin tat olduğunu düşünmek fazla dürüst değildir Yemek yaparken tat ve ağız tadı tadı değin sağlıkta önemlidir Bir diğer ifadeyle, sağlıklı yaşamın temel kaynağı sağlığa yerinde koşullarda yemek pişirmektir
Uzmanların afiyet açısından önemini vurguladığı doğru yemek pişirmenin püf noktaları şunlardır:
Besinleri dürüst pişiriyor musunuz?
Mutfakta daha düşük yağ ve kalori için dinç gıda genel ilkelerini ve evdeki çocukları da düşünerek 25 öbür öneri hazırladık
1 Sebze yemeği yaparken, bir kilo sebzeye iki yemek yemek kaşığı sıvıyağ koyun Etli sebze yemeklerinde ise dıştan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok
2 Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara ya da sulu ısıda pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz
3 Yemeklere lezzet belirlemek için sadece yağa ve sosa odaklanmayın Sebze ve baharatlarla bambaşka tatlar yaratın
4 Sos ve çorbaları krema yerine düşük yağlı sütle pişirin
5 Evde tuzu ve yağı daha az tüketmesi gereken birey varsa herkese benzer tencerede yemek pişirin daha sonra bir tedarik ayırıp tuzlu ve yağ ek edin
Kurabiyeye Şeker Yerine Kuru Meyve
6 Kurabiye ve keklerde şeker yerine kuru meyve ya da az miktarda pekmez deneyin
7 Dondurulmuş patatesi kızartmak yerine diğer taraftan fırınlayarak deneyin
8 Yemek pişirmeye zamanınız yahut sebzeyi haşlayıp salataya karıştırın ya da yoğurtla deneyin
9 Kek ve ya kurabiyelerde yağı eksilmek için yağsız süt seçim edin
10 Izgaranızı yalnızca et, tavuk ve balık için değil, domates, biber, kabak, mantar, soğan dahil diğer bütün sebzeler için deneyebilirsiniz
Tavuğu haşladıktan daha sonra yağını alın!
11 Tavaya yağ koymadan pişirme yapmak istiyorsanız azıcık su damlatın ve kısık ateşte pişirme yöntemi uygulayın
12 Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın
13 Tavuğu haşladıktan sonradan suyunu, üzerindeki yağı alıp daha sonra sebze ya da çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
14 Katı meyve veya sebze sıkacağından meydana çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz
15 Bir yumurta ve iki yumurta beyazını karıştırın Tavaya yağ yerine fazla az su koyup sebzelerle beraber pişirin
Canınız börek mi istedi?
16 Dere saati canınız börek isterse bir yufka içine üç yemek yemek kaşığı lor peyniri, birazcık maydanozla gözleme biçiminde dörde katlayın Bir tatlı kaşığı zeytinyağla üç yemek kaşığı light yoğurdu üstüne sürün ve teflon tavada hafif ateşte iki yüzünü pişirin
17 Pirinç yerine bulgur tercih edin Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince kadar daha yüksektir İki yemek yemek kaşığı bulgur bir ince dilim ekmeğe eşittir
18 Hamurlu ve yağlı tatlılar yerine meyveleri fırınlayın ya da kuru meyvelerle tatlı yapmayı deneyin
19 Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın veya maden suyuyla karıştırın
20 Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın Kalori değeri düşük, su oranı yüksek olduğu için doyurucudur ve antioksidant kapasitesi yüksek
21 Et veya tavuğun yanına karbonhidrat içeren patates, pilav yerine kalorisi çok düşük olan mantarı seçin Soğan, domates ve taze sebzelerle sote edebilirsiniz
22 Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmek çocuklarınız için çok daha iyi bir seçimdir
23 Yulaf, kepek unu ve kuru meyvelerle kendi müslinizi hazırlayabilir, fındık, ceviz, badem ekleyebilirisiniz
24 Tarçın şeker ihtiyacını azaltır meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin
25 Evde mutlaka taze sebze ve meyve bulundurun Çocuğunuzun atıştırma alışkanlığı varsa salatalık, havuç ve minik domateslere öbür şekiller verin *
Sağlıklı yemek yemek pişirmenin önemi
Dinç yemek yemek pişirmek için öneriler
Yapılan bir araştırmaya göre; “Bugün hangi yemeği yapacağım veya “ Ne yemek yemek pişireceğim sorusunu kendine soran konut hanımları epeyce strese girmekte olduğu tespit edilmiştir Her gün yemek pişirme işinin iç yüzüne bakıldığında kadınların işinin o kadarda kolay olmadığını erkeklerde görecektir Çünkü yemek yaparken önceliğin tat olduğunu düşünmek fazla dürüst değildir Yemek yaparken tat ve ağız tadı tadı değin sağlıkta önemlidir Bir diğer ifadeyle, sağlıklı yaşamın temel kaynağı sağlığa yerinde koşullarda yemek pişirmektir
Uzmanların afiyet açısından önemini vurguladığı doğru yemek pişirmenin püf noktaları şunlardır:
Besinleri dürüst pişiriyor musunuz?
Mutfakta daha düşük yağ ve kalori için dinç gıda genel ilkelerini ve evdeki çocukları da düşünerek 25 öbür öneri hazırladık
1 Sebze yemeği yaparken, bir kilo sebzeye iki yemek yemek kaşığı sıvıyağ koyun Etli sebze yemeklerinde ise dıştan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok
2 Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara ya da sulu ısıda pişirme yöntemlerini kullanabilirsiniz
3 Yemeklere lezzet belirlemek için sadece yağa ve sosa odaklanmayın Sebze ve baharatlarla bambaşka tatlar yaratın
4 Sos ve çorbaları krema yerine düşük yağlı sütle pişirin
5 Evde tuzu ve yağı daha az tüketmesi gereken birey varsa herkese benzer tencerede yemek pişirin daha sonra bir tedarik ayırıp tuzlu ve yağ ek edin
Kurabiyeye Şeker Yerine Kuru Meyve
6 Kurabiye ve keklerde şeker yerine kuru meyve ya da az miktarda pekmez deneyin
7 Dondurulmuş patatesi kızartmak yerine diğer taraftan fırınlayarak deneyin
8 Yemek pişirmeye zamanınız yahut sebzeyi haşlayıp salataya karıştırın ya da yoğurtla deneyin
9 Kek ve ya kurabiyelerde yağı eksilmek için yağsız süt seçim edin
10 Izgaranızı yalnızca et, tavuk ve balık için değil, domates, biber, kabak, mantar, soğan dahil diğer bütün sebzeler için deneyebilirsiniz
Tavuğu haşladıktan daha sonra yağını alın!
11 Tavaya yağ koymadan pişirme yapmak istiyorsanız azıcık su damlatın ve kısık ateşte pişirme yöntemi uygulayın
12 Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın
13 Tavuğu haşladıktan sonradan suyunu, üzerindeki yağı alıp daha sonra sebze ya da çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
14 Katı meyve veya sebze sıkacağından meydana çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz
15 Bir yumurta ve iki yumurta beyazını karıştırın Tavaya yağ yerine fazla az su koyup sebzelerle beraber pişirin
Canınız börek mi istedi?
16 Dere saati canınız börek isterse bir yufka içine üç yemek yemek kaşığı lor peyniri, birazcık maydanozla gözleme biçiminde dörde katlayın Bir tatlı kaşığı zeytinyağla üç yemek kaşığı light yoğurdu üstüne sürün ve teflon tavada hafif ateşte iki yüzünü pişirin
17 Pirinç yerine bulgur tercih edin Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince kadar daha yüksektir İki yemek yemek kaşığı bulgur bir ince dilim ekmeğe eşittir
18 Hamurlu ve yağlı tatlılar yerine meyveleri fırınlayın ya da kuru meyvelerle tatlı yapmayı deneyin
19 Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın veya maden suyuyla karıştırın
20 Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın Kalori değeri düşük, su oranı yüksek olduğu için doyurucudur ve antioksidant kapasitesi yüksek
21 Et veya tavuğun yanına karbonhidrat içeren patates, pilav yerine kalorisi çok düşük olan mantarı seçin Soğan, domates ve taze sebzelerle sote edebilirsiniz
22 Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmek çocuklarınız için çok daha iyi bir seçimdir
23 Yulaf, kepek unu ve kuru meyvelerle kendi müslinizi hazırlayabilir, fındık, ceviz, badem ekleyebilirisiniz
24 Tarçın şeker ihtiyacını azaltır meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin
25 Evde mutlaka taze sebze ve meyve bulundurun Çocuğunuzun atıştırma alışkanlığı varsa salatalık, havuç ve minik domateslere öbür şekiller verin *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.