
Sağlıklı Pofuduk Pankekler Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 vanilin
- 2 adet muz İstediğiniz çeşit meyveler
- Nutella Rastgele bir sürülebilir çikolata
Sağlıklı Pofuduk Pankekler Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında olan yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpılır.
- Akabinde süt de eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Çırpılan materyallere un, kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir.
- Hazırlanan hamur yağlanmış ve ısınmış yapışmaz tavada istenilen boyutta pişirilir.
- Birinci olarak tabağa pankek alınır ve üzerine çikolata sürülür (çikolata kullanmak istemezseniz bal da kullanabilirsiniz )ardından dilediğiniz meyveler konur.
- Hamur bitene kadar tıpkı süreçler yapılır ve en son istediğiniz halde süsleme yapabilirsiniz.
Not* gereçler kesinlikle oda ısısında olmalı ve yumurta katiyen hoş çırpılmalı.
Not* hamur görsellerde de paylaştığım üzere kolay bir tabirle göz göz olana kadar çevirmeyiniz ve daima zıt yüz etmeyiniz.
Üstte yazdığım püf noktalara dikkat ederseniz hiçbir kuşkunuz olmasın ki efsane bir pankek iniz olacaktır.
Bal ile de hazırlayabileceğiniz için çocuklara sağlıklı ve güzel bir alıştırmalık olacaktır.
Sizler de şahane pankeklerinizin fotoğraflarını benimle paylaşıp tanımıma yorum yaparsanız çok sevinirim. ????????.
Afiyet olsun.