Sağlıklı Kahvaltı Menuleri
Sağlıklı Kahvaltı Menusu Ornekleri
Sağlık Bakanlığı tarafından da onerilen sağlıklı kahvaltı menuleri
Oğunlerin icinde en onemlisinin sabah kahvaltısı olduğunu kaydeden Bakanlık, akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arasında yaklaşık 12 saatlik bir sure gectiğine, bu sure icinde vucudun kandaki besinlerin tumunu kullandığına işaret
Sağlıklı Kahvaltı Ornekleri
*Bir su bardağı sut, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 56 adet zeytin, domates, 12 dilim ekmek,
*Bir su bardağı sutle karıştırılmış kahvaltılık tahıl urunu, 1 cay bardağı taze sıkılmış meyve suyu,
*Bir su bardağı sut, bir yumurta, bir dilim recelli ekmek, bir adet mandalina,
*Bir su bardağı sut, tahinpekmez, 45 adet ceviz ici, 1 adet mandalina
Yumurtayı Katı Yiyin
Vucut ağırlığı fazla olmayanların, kahvaltılarına pekmez, bal, recel, marmelat, fındık ezmesi ekleyebileceklerini bildiren Bakanlık, yumurtanın kaynamaya başladıktan sonra 810 dakika pişirilmesini onerdi
Broşurde, kahvaltıda icilen cayın besinlerde bulunan yararlı maddelerin kullanımını azalttığı belirtilerek, Bu nedenle cay acık ve limonlu olmalı Daha cok ıhlamur gibi bitki cayları tercih edilmeli
kahvaltıda sut icmek en sağlıklısıdırBakanlık, besin iceriği zengin olması nedeniyle evde yapılan tarhana, yayla, mercimek corbalarının da kahvaltıda tuketilebileceğine işaret etti
Alıntı
Sağlıklı Kahvaltı Menusu Ornekleri
Sağlık Bakanlığı tarafından da onerilen sağlıklı kahvaltı menuleri
Oğunlerin icinde en onemlisinin sabah kahvaltısı olduğunu kaydeden Bakanlık, akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arasında yaklaşık 12 saatlik bir sure gectiğine, bu sure icinde vucudun kandaki besinlerin tumunu kullandığına işaret
Sağlıklı Kahvaltı Ornekleri
*Bir su bardağı sut, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 56 adet zeytin, domates, 12 dilim ekmek,
*Bir su bardağı sutle karıştırılmış kahvaltılık tahıl urunu, 1 cay bardağı taze sıkılmış meyve suyu,
*Bir su bardağı sut, bir yumurta, bir dilim recelli ekmek, bir adet mandalina,
*Bir su bardağı sut, tahinpekmez, 45 adet ceviz ici, 1 adet mandalina
Yumurtayı Katı Yiyin
Vucut ağırlığı fazla olmayanların, kahvaltılarına pekmez, bal, recel, marmelat, fındık ezmesi ekleyebileceklerini bildiren Bakanlık, yumurtanın kaynamaya başladıktan sonra 810 dakika pişirilmesini onerdi
Broşurde, kahvaltıda icilen cayın besinlerde bulunan yararlı maddelerin kullanımını azalttığı belirtilerek, Bu nedenle cay acık ve limonlu olmalı Daha cok ıhlamur gibi bitki cayları tercih edilmeli
kahvaltıda sut icmek en sağlıklısıdırBakanlık, besin iceriği zengin olması nedeniyle evde yapılan tarhana, yayla, mercimek corbalarının da kahvaltıda tuketilebileceğine işaret etti
Alıntı