Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlık İksiri Kombu Mantarı Çayı

Sağlık İksiri Kombu Mantarı Çayı
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sağlık İksiri Kombu Mantarı Çayı Tarifi İçin Malzemeler

*Kombu Mantarı Kültürü
*1 su bardağı daha önce yapılmış Kombu çayından eklenecek (Mantarınızı bu çayın içinde almanız lazım Sakın dökmeyin)
*45 yemek kaşığı şeker
*34 adet poşet çay (Mantarınız kuvvetlenene kadar öncelikle siyah ve yeşil çay olmalıdır )
*1 lt su içme suyu (çeşme suyunda klor olduğu için mantarınıza zarar verir )
*2 litrelik cam kavanoz
*Tahta kaşık
*Plastik süzgeç (metal kullanmayın)

Sağlık İksiri Kombu Mantarı Çayı Tarifi Yapılışı Önce 1 lt suyu ocakta kaynatın ve ocağınızı kapatın Sonra kaynayan suya şekeri ilave edin ve *kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın Şekerli suya 34 tane poşet çayı ilave edin demlensin, tekrar ocakta kaynatmayın Çayı demledikten sonra, süzün ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyin İsterseniz benmari usulü soğutun Demlediğiniz soğuttuğunuz çayınızı cam kavanoza koyun Kavanozdaki çaya Kombu Mantarını ve daha önceki Kombu Çayından ilave edin (Mantar zaten bu çayın içinde gelecektir O çayı kullanın, kavanozunuza ilave edin) Kavanozun ağzında iki parmak boşluk kalmalıdır veya daha fazla Fermantasyon sürecindeyken taşabilir Sonra Ağzını tülbentle, temiz bir bezle veyahut kâğıt havlu ile kapatıp lastikle sabitleyin Ağzına Kapak kapatmayın ki mantarınız hava alsın Ağzını açık da bırakmayın ki mantara mikrop bulaşmasın Güneş görmeyen yerde oda sıcaklığında 15 veya 21 gün mayalanmaya bırakın 7 günden sonra bir tahta kaşıkla tadına bakabilirsiniz Tam fayda görmek için tavsiye ettiğim süre 15 gündür Çayımız hazır olduğunda süzüyoruz ve 1 bardak ayırıp, mantarı da farklı bir kavanoza aktarıp bu 1 bardak çayın içerisine mantarımızı kaldırıyoruz
Fermentasyon süresini 1 aya çıkarttığınızda asit oranı yükselecek ve tadı keskinleşecektir Sirke haline dönecek ve farklı şekillerde salata üstüne, temizlik vs için kullanıma uygun olacaktır
Mantar her mayalamada çoğalan canlı bir organizmadır ve 1 kombu mantarı en fazla 45 kere mayalamaya uygundur
Mantar küflendiğinde ise mantarı ve çayı döküp atıyoruz maalesef kurtarılamıyor
 

Similar threads

kombu çayı nasıl saklanır Kombu çayını saklamaktan ziyade manâlı olan kombu mantarını saklamaktır Çünkü epeyce alıngan olan bu mantar zorunlu koşullar sağlanmaz ise ölür Kombu mantarı, dondurularak saklanamıyor Mantar dondurulduğu anda ölüyor Mantarı canlı yakalamak için, aralıksız kombu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
kombu çayı mantarı nasıl elde edilir Tüm dünyada uzun süredir aşina ve kullanılan kombucha kombu çayı artık ülkemizde de gündemde Kombu çayının faydaları saymakla bitmiyor Bilhassa kanseri yavaşlatma özelliğinin olması bu çayı cazip ışık halkası getiriyor oysa bir sorun var kombu mantarının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
249
kombu çayı mayası nasıl yapılır Kombu Çayı tatlı ekşi lezzetiyle öyle fazla afiyet faydasını da içerisinde bulunduran antik bir içecektir Tadı daha çok narenciye sularının tatlı ekşi lezzetini andırsa da sahiden şekerli çayın Kombu Mantarı ile fermente edilmesiyle oluşan bir içecektir Kombu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
kombu çayı nelere iyi gelir 1 Vücudu Temizler Kombu çayının en önemli sağlık durumu faydalarından biri vücudu toksinlerden temizlemesidir Birçok bakteriyel asit ve enzim bulunduran kombu çayı vücudu arındırmasının yanı sıra pankreasın yükünü azaltır ve karaciğerin aşırı zorlanmasını engeller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
kombu çayı nasıl demlenir Hazırlamada kullanılan malzemeler 3 litre su Kombucha Kültürü (mayası) 300 gr (15 su bardağı) beyaz toz şeker 6 nehir kaşığı dolusu (veya 10 poşet) siyah veya yeşil dere Yapılışı 3 litre içme suyu (şebeke suyu önerilmez) kaynatılır Kaynarken içine 15 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt