Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Safranlı Yasemin Pirinç Pilavı (Davet Sofralarının Kralı)

Safranlı Yasemin Pirinç Pilavı (Davet Sofralarının Kralı)
0
45

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
safranli-yasemin-pirinc-pilavi-davet-sofralarinin-krali.jpg

Safranlı Yasemin Pirinç Pilavı (Davet Sofralarının Kralı) Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı yasemin pirinç ( suriyeli marketlerden alıyorum bizim markalar olmuyor )
  • 1 kabuk tarçın
  • 5 adet kakule
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 1 et bulyon olmazsa olmazı ( bilhassa ülker bizim mutfak marka kullanıyorum )
  • 1 çay kaşığı kadar safran
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su

Safranlı Yasemin Pirinç Pilavı (Davet Sofralarının Kralı) Tanımı Yapılışı

1. Birinci olarak pirinçlerimizi yıkıyoruz bizim pilavlar üzere sıcak suda bekletmiyoruz.
  2. Yalnızca sıcak suda nişastasını akıp duru su gelene kadar yıkayıp sızmaya bırakıyoruz.
  3. Pirinçlerimiz sızarken bir bardağa bir tutam 1 çay kaşığı kadar safranımızı koyalım ,üzerine kaynattığımız suyu döküp renginin çıkmasını bekleyelim.
  4. Ortada bir karıştıralım safranımızı.
  5. Bu ortada et bulyonlarımızı hazırlayalım.
  6. Ben bulyonları direk atmam yemeğe hiç.Önce ezer sonra sıcak suda eritirim.
  7. Bunun için öncelikle bulyonumuzu bir çay bardağının altı ile hafif vura vura ezelim ve bardağa boşaltıp üzerine sıcak su döküp bulyonumuzu erimeye bırakalım.
  8. Daha sonra tavamıza tereyağı ve sıvı yağ ekleyelim biraz bol tutun yağı yağlı hoş oluyor.
  9. Daha sonra pirinçlerimizi, kakulemizi, defne yaprağımızı, kabuk tarçınımızı tavamıza alıp daima bir arada güzelce kavuralım.
  10. Güzelce kavurduktan sonra sıra safran suyumuzda.
  11. Bunun için bir süzgece muhtaçlığımız var zira ot kısmını kullanmayacağız.
  12. Kavrulan pirinçlerimizin üzerine safranlı suyumuzu akabinde bulyon suyumuzu tuzumuzu ve sıcak suyumuzu ekleyerek güzelce karıştırıp altını kısıp pişmeye bırakalım.
  13. Pilavı pişirmek için bi su ölçüsü yok arkadaşlar yani üzeri geçene kadar ekliyorum ben.
  14. Pilavların üzerini 2 parmak geçene kadar su ekleyip ocağın altını kapatmaya yakın kadar kısıp pişmeye bırakıyorum.
Bu ölçüleri arttırabilirsiniz.

Ayrıyeten bu pirinçler bizimkiler kadar şişmiyor. Pek canlı tane tane ve lezzetli oluyor. İnşallah sizlerde beğenirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Not: bulyon kullandığımız için tuz ölçüsüne dikkat edelim. Bulyonda tuzlu olduğu için tuzu dikkatli atalım.

858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt