iltasyazilim
FD Üye
Safranlı Tavuklu İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*2 tavuk bulyon
*1 çay bardağı dolmalık fıstık
*1 çay bardağı kus uzumu
*1 çay kaşığı safran
*12 kg kuşbaşı tavuk eti
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı karabiber
*13 çay bardağı soya sosu
*Sıvı yağ
*Kaynar su
Safranlı Tavuklu İç Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle kuş üzümleri kaynar suda bekletilir, fıstıklar tereyağda kavrulur pirinç eklenir seffaflaşana kadar kavrulur, baharatlar eklenir ayrı bir yerde pirinçin suyuna (ben 1 e 1, 5 su kullandım ) Safran ve bulyonlar katılır karıştırılır kuş üzümlerini de pirinçe ekleyince suyu dökülür Demlenmeye bırakılır, ayrı bir tavada sıvıyağda tavuklar kavrulur en son soya sosu da eklenip ocaktan alınır, kelepçeli kalıba önce tavuklar konulup üstüne pilav eklenir ters çevrilip servis edilir
*3 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı tereyağ
*2 tavuk bulyon
*1 çay bardağı dolmalık fıstık
*1 çay bardağı kus uzumu
*1 çay kaşığı safran
*12 kg kuşbaşı tavuk eti
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı karabiber
*13 çay bardağı soya sosu
*Sıvı yağ
*Kaynar su
Safranlı Tavuklu İç Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle kuş üzümleri kaynar suda bekletilir, fıstıklar tereyağda kavrulur pirinç eklenir seffaflaşana kadar kavrulur, baharatlar eklenir ayrı bir yerde pirinçin suyuna (ben 1 e 1, 5 su kullandım ) Safran ve bulyonlar katılır karıştırılır kuş üzümlerini de pirinçe ekleyince suyu dökülür Demlenmeye bırakılır, ayrı bir tavada sıvıyağda tavuklar kavrulur en son soya sosu da eklenip ocaktan alınır, kelepçeli kalıba önce tavuklar konulup üstüne pilav eklenir ters çevrilip servis edilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.