Sadeyağ İmali Tanımı İçin Materyaller
- Mesken üretimi tereyağı
Sadeyağ Üretimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köyden getirttiğim tereyağını tencereye alıp erittim. ( kısık ateşte erimesi değerli. öbür türlü yağımız yanar)
- Üzerinde tort biriktikçe başka bir tabağa aldım tortu.
- Tort alma sürecine eriyen yağ berraklaşana kadar devam ettim.
- Bu ortada ara sıra yağımızı karıştırmayı unutmayalım.
- Berraklaşan yağın birinci sıcaklığı gittikten sonra cam şişelere hisse edip ılıyınca dolaba attım. (Bir tabağa ayırdığım tortu da sabahları bal ile tüketiyoruz. Evvelden bizimkiler bu torttan ballı çörek yaparmış)
- Katılaşan yağı yemek ve çorbalarda kullanıyorum. Sıhhat ve afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.