Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadece Pirinç İle Nefis Anne Sütlacı

Sadece Pirinç İle Nefis Anne Sütlacı
0
43

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
sadece-pirinc-ile-nefis-anne-sutlaci.jpg

Yalnızca Pirinç İle Nefis Anne Sütlacı Tanımı İçin Materyaller

• 1 bardak pirinç
  • 2 bardak şeker
  • 1 litre süt
  • 2 bardak su
  • 1 paket vanilya

Yalnızca Pirinç İle Nefis Anne Sütlacı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel pirinçlerimizi bir sefer sudan geçirip tencereye alıyoruz ve üstüne su ekliyoruz. Pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Suyunu yeterlice çektikten sonra 1 litre sütümüzü tencereye boşaltıyoruz. Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca şekerimizi ve vanilyayı ek ediyoruz. Şekeri koyduktan sonra taşmasını önlemek için kısık ateşe alıp orta ara karıştırıyoruz.
  4. Koyulaşmıyor üzere görünebilir fakat biraz sabredin yoğunlaşacak:) yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
  5. İsterseniz direk kaselere doldurup soğutabilirsiniz. Ya da fırınlanmış olarak seveniniz varsa devamını da anlatıyorum ben iki formda de yaptım.
  6. Toprak kaseleri fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz. 180 derecede sütlaçların üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun☺️????????.

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt