elektronikci
FD Üye

Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 veya 8 tane karnıyarıklık patlıcan
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 4 tane çarliston biber
- 2 tane domates
- 1,5 yemek kaşığı acı tatlı salça
- 1 baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demetten az maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 7 bahar
- Pul biberi
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yağ
Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce patlıcanları yıkayıp kurutuyoruz üç taraftan alacalı soyuyoru,z karnını ortadan çiziyoruz bıçakla hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra fırça ile 2 yemek kaşığı yağ ile her tarafını yağlıyoruz ve fırında kızarana kadar pişiriyoruz kontrollü bir şekilde.
- Patlıcanlar fırında pişerken kıyma harcını hazırlıyoruz yapacağımız tencerenin içerisine kıyma ve yağ ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiyor.
- Daha sonra soğan ve biberleri ekliyoruz yemeklik doğradıktan sonra kızardıktan sonra salça ve domates küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Üzerine baharat ve maydanoz sarımsak ekliyoruz bütün hepsini harmanlayıp kavuruyoruz iyice suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.
- Pişmiş olan patlıcanları elimizi yakmadan çizdiğimiz yerden çatal yardımı ile içini iyice eziyoruz kayıl şekli veriyoruz kıymalı harcımızı bütün patlıcanları eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
- İki buçuk su bardağı sıcak suyun içine, yarım yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iyice çırptıktan sonra karnıyarık tepsisine döküp 35 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Pişme süresi fırına bağlı olabiliyor bazen kızardıktan sonra pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz ben erişteli pilav tercih ettim afiyet olsun.