Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor)

Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sadece-2-kasik-yag-ile-kizartmadan-karniyarik-agizda-lokum-gibi-eriyor.jpg

Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 veya 8 tane karnıyarıklık patlıcan
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 4 tane çarliston biber
  • 2 tane domates
  • 1,5 yemek kaşığı acı tatlı salça
  • 1 baş kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demetten az maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7 bahar
  • Pul biberi
Sosu için;
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı yağ

Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce patlıcanları yıkayıp kurutuyoruz üç taraftan alacalı soyuyoru,z karnını ortadan çiziyoruz bıçakla hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra fırça ile 2 yemek kaşığı yağ ile her tarafını yağlıyoruz ve fırında kızarana kadar pişiriyoruz kontrollü bir şekilde.
  2. Patlıcanlar fırında pişerken kıyma harcını hazırlıyoruz yapacağımız tencerenin içerisine kıyma ve yağ ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiyor.
  3. Daha sonra soğan ve biberleri ekliyoruz yemeklik doğradıktan sonra kızardıktan sonra salça ve domates küçük doğrayıp ekliyoruz.
  4. Üzerine baharat ve maydanoz sarımsak ekliyoruz bütün hepsini harmanlayıp kavuruyoruz iyice suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.
  5. Pişmiş olan patlıcanları elimizi yakmadan çizdiğimiz yerden çatal yardımı ile içini iyice eziyoruz kayıl şekli veriyoruz kıymalı harcımızı bütün patlıcanları eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
  6. İki buçuk su bardağı sıcak suyun içine, yarım yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iyice çırptıktan sonra karnıyarık tepsisine döküp 35 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  7. Pişme süresi fırına bağlı olabiliyor bazen kızardıktan sonra pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz ben erişteli pilav tercih ettim afiyet olsun.
Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,683Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt