iltasyazilim
FD Üye
Sade ve Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*4 yemek kaşığı şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (1 tanesi sarısı üzerine)
*Aldığı kadar un (yaklaşık 8 su bardağı)
İçi için;
*Zeytin ezmesi
*Tereyağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Sade ve Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yoğurma kabına ılık su şeker ve maya alınır, tahta kaşıkla karıştırılır
*Daha sonra üzeri temiz bir örtü ile örtülür ve 5 dk bekletilir
*Daha sonra elenmiş un ve diğer malzemeler eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur
*Ardından hamurun üzeri streç filimle kapatılıp, üzerine örtü örtülüp, 1 saat mayalanması için bekletilir
*Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp, şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir
*Eğer zeytinli yapılacaksa hamurdan parçalar koparıp elinizle açın içine zeytin ezmesi ve yumuşamış tereyağ sürüp rulo yapıp kıvırın açma şeklini verin
*Ardından üzerine yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpilir
*200 derecede 25 dakika pişirilir Yaklaşık 24 adet çıkmaktadır Afiyet olsun??
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*4 yemek kaşığı şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (1 tanesi sarısı üzerine)
*Aldığı kadar un (yaklaşık 8 su bardağı)
İçi için;
*Zeytin ezmesi
*Tereyağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Sade ve Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yoğurma kabına ılık su şeker ve maya alınır, tahta kaşıkla karıştırılır
*Daha sonra üzeri temiz bir örtü ile örtülür ve 5 dk bekletilir
*Daha sonra elenmiş un ve diğer malzemeler eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur
*Ardından hamurun üzeri streç filimle kapatılıp, üzerine örtü örtülüp, 1 saat mayalanması için bekletilir
*Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp, şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir
*Eğer zeytinli yapılacaksa hamurdan parçalar koparıp elinizle açın içine zeytin ezmesi ve yumuşamış tereyağ sürüp rulo yapıp kıvırın açma şeklini verin
*Ardından üzerine yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpilir
*200 derecede 25 dakika pişirilir Yaklaşık 24 adet çıkmaktadır Afiyet olsun??