Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sade ve Zeytinli Açma

Sade ve Zeytinli Açma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sade ve Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık su
*1 paket toz maya
*4 yemek kaşığı şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (1 tanesi sarısı üzerine)
*Aldığı kadar un (yaklaşık 8 su bardağı)

İçi için;


*Zeytin ezmesi
*Tereyağ

Üzeri için;


*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu

Sade ve Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yoğurma kabına ılık su şeker ve maya alınır, tahta kaşıkla karıştırılır
*Daha sonra üzeri temiz bir örtü ile örtülür ve 5 dk bekletilir
*Daha sonra elenmiş un ve diğer malzemeler eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur
*Ardından hamurun üzeri streç filimle kapatılıp, üzerine örtü örtülüp, 1 saat mayalanması için bekletilir
*Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp, şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir
*Eğer zeytinli yapılacaksa hamurdan parçalar koparıp elinizle açın içine zeytin ezmesi ve yumuşamış tereyağ sürüp rulo yapıp kıvırın açma şeklini verin
*Ardından üzerine yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpilir
*200 derecede 25 dakika pişirilir Yaklaşık 24 adet çıkmaktadır Afiyet olsun??
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt