iltasyazilim
FD Üye
Sade Lezzetli Pizzacıklar Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*Yarım paket yaş maya
*2 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı tam buğday unu (isteyen normal un kullanabilir )
*3 su bardağı un
Not: bardak ölçüsü 200 ml
Üst sosu için :
*2 büyük domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*2 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
*1 çay kaşığı tuz
*Fesleğen – kırmızı pul biber – kırmızı toz biber – karabiber – kekik
*Kaşar peyniri
Sade Lezzetli Pizzacıklar Tarifi Yapılışı Yoğurma kabın içine su konup maya eritilir Un hariç diğer malzemelerde eklenip karıştırılır Ilk önce tam buğday unu eklenip, sonra diğer un ilave edilerek ele yapışmayacak hamur yoğrulur Üzerine bir bez örtüp 30 dakika mayalanır
Bu arada sosu yapılır 2 domates rondoda çekilip bir kasenin içine dökülür Diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır ve kenarda bekletilir
Mayalanan hamur 24 eşit parçaya bölünüp, her biri beze yapılır Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 10 dakika dinlendirilir Fırın 240 derece yakılır Dinlenen bezeler elle bastırılarak yassı yapılır ve fırına sürülür 6 dakika piştikten sonra fırından çıkartılır ve üzerine sos konulur ve kaşar peyniri Tekrar fırına verilip 78 dakika daha pişirilir veya kaşar peynirler kızarana kadar Pişen pizzalar fırından çıkartılıp, telin üzerine soğumaya alınır
Afiyet olsun!
*Yarım paket yaş maya
*2 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı tam buğday unu (isteyen normal un kullanabilir )
*3 su bardağı un
Not: bardak ölçüsü 200 ml
Üst sosu için :
*2 büyük domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*2 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
*1 çay kaşığı tuz
*Fesleğen – kırmızı pul biber – kırmızı toz biber – karabiber – kekik
*Kaşar peyniri
Sade Lezzetli Pizzacıklar Tarifi Yapılışı Yoğurma kabın içine su konup maya eritilir Un hariç diğer malzemelerde eklenip karıştırılır Ilk önce tam buğday unu eklenip, sonra diğer un ilave edilerek ele yapışmayacak hamur yoğrulur Üzerine bir bez örtüp 30 dakika mayalanır
Bu arada sosu yapılır 2 domates rondoda çekilip bir kasenin içine dökülür Diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır ve kenarda bekletilir
Mayalanan hamur 24 eşit parçaya bölünüp, her biri beze yapılır Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 10 dakika dinlendirilir Fırın 240 derece yakılır Dinlenen bezeler elle bastırılarak yassı yapılır ve fırına sürülür 6 dakika piştikten sonra fırından çıkartılır ve üzerine sos konulur ve kaşar peyniri Tekrar fırına verilip 78 dakika daha pişirilir veya kaşar peynirler kızarana kadar Pişen pizzalar fırından çıkartılıp, telin üzerine soğumaya alınır
Afiyet olsun!