
Sade Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Bardak ölçüsü 250 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Kalıbı yağlamak için)
Sade Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekimize yumurtalar ve şekerimizi çırparak başlıyoruz daha sonra sıvı yağı ek ediyoruz çırpıyoruz.
- Daha sonra sütünü ek ediyoruz vanilya şekerini de ek edip yeterlice çırpıyoruz en sona kabartma tozu ve unu eleyerek kek harcımızı hazırlamış oluyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp bir iki sefer tezgaha sertçe vurup havasını alıyoruz ve evvelden 190 derecede ısınmış fırında yaklaşık 20 ila 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekimizi servis tabağına alıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun ????.