
Sade Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı susam
Sade Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekin kabarmasını sağlayan değerli püf noktası şeker ve yumurtaları düzgünce çırpmaktır.
- Şeker ve yumurtaları en az 5 dk çırpalım .
- Sonra yağ ile sütü ekleyip karıştıralım.
- Akabinde vanilin, kabartma tozu ve unu eleyip en az 3 dk çırpalım.
- En son kek kalıbının tabanına ve kekin üstüne susam serpin.
- 180 derece ısınmış fırında 30 dk denetimli pişirelim.