
Sade Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un ( yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar)
Sade Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şeker ve yumurtaları düzgünce çırpıyoruz.
- Daha sonra başka materyalleri ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Kuru materyallerimizi eleyip ekliyoruz.
- Düzgünce karışan kek hamurumuzu daha evvel yağladığımız kek kalıbına alıyoruz.
- 180 derece fırında ortalama 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Pişip pişmediğine kürdan ile bakabilirsiniz.
- Fırından aldıktan 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarabilirsiniz.
