iltasyazilim
FD Üye
Sacher Kareleri Tarifi
Resimli Sacher Kareleri Tarifi
Malzemeler
110 gr un
2 yemek kaşığı kakao
15 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı kayısı reçeli
4 yumurta
Üzeri için
250 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yapılışı
Tat yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda Fırını 180 dereceye ayarlayın 18 cm x 27 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın
Un ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın
Tereyağı, şeker ve 2 yemek yemek kaşığı kayısı reçelini sos tenceresinde karıştırın Orta ateşte eriyinceye değin karıştırın Karışımı kuru malzemenin ortasına dökün Yumurta sarılarını da ekleyip karıştırın
Yumurta aklarını pak ve kuru bir kaseye alıp mikserle en ince ayrıntısına kadar çırpın Metal bir kaşıkla kek hamuruna ekleyip karıştırın Hamuru kek kalıbına aktarıp 35 dakika pişirin Tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın Küp biçiminde doğrayıp üzerlerine fırçayla reçel sürün
Kremayı sos tenceresinde ısıtın Ufak parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyip eriyinceye değin karıştırın ve 15 dakika bekletin Sosu kare şeklinde doğranmış keklerin üstüne kaşıkla dökün Kalan sosu yağlı kağıttan yapılmış sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine Sharfi yapın ve donmaya bırakın Servis yapın *
Resimli Sacher Kareleri Tarifi
Malzemeler
110 gr un
2 yemek kaşığı kakao
15 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı kayısı reçeli
4 yumurta
Üzeri için
250 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yapılışı
Tat yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda Fırını 180 dereceye ayarlayın 18 cm x 27 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın
Un ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın
Tereyağı, şeker ve 2 yemek yemek kaşığı kayısı reçelini sos tenceresinde karıştırın Orta ateşte eriyinceye değin karıştırın Karışımı kuru malzemenin ortasına dökün Yumurta sarılarını da ekleyip karıştırın
Yumurta aklarını pak ve kuru bir kaseye alıp mikserle en ince ayrıntısına kadar çırpın Metal bir kaşıkla kek hamuruna ekleyip karıştırın Hamuru kek kalıbına aktarıp 35 dakika pişirin Tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın Küp biçiminde doğrayıp üzerlerine fırçayla reçel sürün
Kremayı sos tenceresinde ısıtın Ufak parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyip eriyinceye değin karıştırın ve 15 dakika bekletin Sosu kare şeklinde doğranmış keklerin üstüne kaşıkla dökün Kalan sosu yağlı kağıttan yapılmış sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine Sharfi yapın ve donmaya bırakın Servis yapın *