
Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Yumurta sarısı (üzeri için)
- Süzme yoğurt
- Süzme peyniri
- Maydanoz
- Kaşar
Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak maya ve suyu bir kapta karıştırdım biraz bekledikten sonra bütün gereçleri ekledim yalnız unu dikkatli kattım düzgünce yuğurduktan sonra üzerini örtüp yarım saat beklettim.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp hamurumu yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsime dizdim.
- Üzerini örtüp tepside yarım saat daha dinlendirdim üzerine bir yumurta sarısını az sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürüp alt üst açık 180 derecelik ısınmış fırınıma sürdüm. 25 dk pişirdim.
- Ayrı bir kapta peynirle süzme yoğurdumuzu harmanladım, pişen poğaçalarımız biraz soğuyunca kesip ortasını sürdüm. Ağız kısmına da sürüp rendelediğim kaşara yada maydanoza buladım tam tamına 29 adet çıkıyor.