Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça
0
34

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
sacakli-pogaca.jpg

Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Yumurta sarısı (üzeri için)
İçinin materyali;
  • Süzme yoğurt
  • Süzme peyniri
Üzerine;
  • Maydanoz
  • Kaşar

Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak maya ve suyu bir kapta karıştırdım biraz bekledikten sonra bütün gereçleri ekledim yalnız unu dikkatli kattım düzgünce yuğurduktan sonra üzerini örtüp yarım saat beklettim.
  2. Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp hamurumu yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsime dizdim.
  3. Üzerini örtüp tepside yarım saat daha dinlendirdim üzerine bir yumurta sarısını az sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürüp alt üst açık 180 derecelik ısınmış fırınıma sürdüm. 25 dk pişirdim.
  4. Ayrı bir kapta peynirle süzme yoğurdumuzu harmanladım, pişen poğaçalarımız biraz soğuyunca kesip ortasını sürdüm. Ağız kısmına da sürüp rendelediğim kaşara yada maydanoza buladım tam tamına 29 adet çıkıyor.
Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Saçaklı (Sakallı) Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt100 gram erimiş tereyağıYarım su bardağı sıvı yağ1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)1 yemek kaşığı şeker1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz5-6 su bardağı unKrem peynirMaydanoz Saçaklı (Sakallı) Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Pamuk Gibi Saçaklı Poğaça (Garanti Tutan Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler ️2 su bardağı ılık süt️1 su bardağı sıvı yağ️2 yumurta akı (Sarıları üzerine)️3 yemek kaşığı şeker️1 paket instant maya️1.5 tatlı kaşığı tuz️6-7 su bardağı un (6.bardaktan sonra kontrollü ekleyin) Üzerine ️Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya (yaşda olabilir)1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yoğurt (ılık)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su (ılık)1 çay bardağı süt (ılık)2 yumurta beyazları içine sarıları dışına(oda sıcaklığında)1 paket instant maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz6-8 su bardağı un (kademeli eklemenizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler *Yarım paket yaş maya *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı ılık su *1 su bardağı ılık süt *2 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; *2 yumurta sarısı *Ayçiçeği çekirdeği yada susam çörek otu Arası için; *1 kutu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,775Kullanıcılar
şımarttvSon üye
Üst Alt