Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sac Tava Tarifi

Sac Tava Tarifi
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sac-tava-tarifi.jpg

Sac Tava Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 50 gram kuyruk yağı (Arzuya göre)
  • 4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
  • 4 adet sivri biber (Doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sac tava tanımı nasıl yapılır?.
  2. Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
  3. Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve dileğe nazaran kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  4. Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu formda kavurun ve gerisinde kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  5. Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak biçimde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt