
Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı
- Biraz kuyruk yağı (isteğe bağlı)
- 2 adet orta boy soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuyruk yağını küçük küp şeklinde doğrayıp sacda yakalım. ( eti koymadan önce ben kuyruk yağlarını aldım).
- Kuş başı etlerini saca alalım.
- Suyunu çektikten sonra biber ve soğanları ekleyelim.
- Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim.
- Baharatları da ekleyerek kısık ateşe alalım ve pişmeye bırakalım.
- Ekstra domates ve biberlerle süsleyerek sunum yapabilirsiniz.
Sac Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı