Saç Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg dana kuşbaşı yada kuzu kuşbaşı
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 4 adet büyük uzunluk domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Saç Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri küçük küçük doğrayarak sacın içine alıp kısık ateşte yavaş yavaş suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
- Sonra içine küçük küçük doğradığımız soğanımızla yağı ekleyip etle birlikte kavurmaya başlıyoruz. Etiniz yağlı ise eklemenize gerek yok.
- Biraz kavrulduktan sonra biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz. En son domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayarak ekliyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ek ediyoruz. Yarı kısık ateşte domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz. Domatesler suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun ????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.