Saç Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana yahut kuzu eti
- 250 gram sivri biber
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 100 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
- Tuz, karabiber
Saç Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi yıkayın.
- Kuşbaşı doğrayın teflon tavaya koyun kapağını kapatıp ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
- Etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken etlere tereyağını ve kuyruk yağını ek edin.
- Soğanı ek edin biberleri yıkayın.
- Ortadan ikiye bölün.
- Tavaya ek edin biberler kavrulunca domatesleri doğrayıp ek edin.
- Tuzunu ek edin.
- Tavanın kapağını kapatın.
- Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharatlarını isteğe bağlı ek edebilirsiniz. Yanına pirinç pilavı yahut bulgur pilavı yapabilirsiniz tercih sizin afiyet olsun şimdiden deneyecek olan herkese ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.