Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sac Ekmeği (Nefis)

Sac Ekmeği (Nefis)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Sac Ekmeği (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

*2 kg un
*Sıcak su
*1 avuç dolusu tuz
*3 yemek kaşığı kuru maya

Sac Ekmeği (Nefis) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Leğenimize unu koyalım Mayayı ve tuzu koyup, unun ortasına sıcak suyumuzu yavaş yavaş döküp, yoğuralım Elimiz yapışınca suya batırıp batırıp yoğuralım İyice yoğrulduktan sonra kapak kapatıp dinlenmeye alalım 115 saat dinlendikten sonra portakal büyüklüğünde yumaklar yapalım ve ister elimizle ister oklavayla açalım Ben elimle açtım ve salladım Daha sonra saca koydum ve önlü arkalı piştikten sonra sofra bezinde hamurlaşmasın diye açalım 5 dk sonra toplayalım ve ekmeğimiz hazır AFİYET OLSUNNN

Similar threads

Sac Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo un *1 tatlı tuz *Aldığı kadar su *Sıvı yağ Sac Ekmeği Tarifi Yapılışı İlk önce un ve tuzu bi kaba alarak üzerine aldığı kadar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bi hamur elde edelim, en son elinizi yağlayıp hamuru toplayalım Limon büyüklüğünde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı mısır unu *2 su bardağı un *1 paket instant maya *Tuz *Su Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Hafta sonu sevgili babaannem de, eskilerin vazgeçilmezi olan yufka ekmeği yaptık Sizi bilmem ama ben bu yufka ekmeğine bayılıyorum Ekmek yapımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Yumuşacık Ay Çekirdekli Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *1 Kg Tam Buğday Unu Kullandım 22 Adet Ekmek Elde Ettim *1 Su Bardağı Yoğurt *Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı *4 Tepeleme Yemek Kaşığı Ayçekirdeği *1 Tepeleme Yemek Kaşığı Çörekotu *1 Yemek Kaşığı Tuz *1 Tatlı Kaşığı Toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Sacda Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo ıspanak *2 adet kuru soğan *1 kaşık salça *1 tatlı kaşığı pul biber *1 çay bardağı sıvı yağ Hamuru için; *5 su bardağı un *2 su bardağı dolusu su *1 tatlı kaşığı tuz Sacda Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Önce ıspanakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı un *Yarım paket yaş maya *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *Ilık su Evde Köy Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Taptaze sıcacık mis gibi köy ekmeğine kimse yok demez sanırım Aslına bizim buralarda hemen hemen herkesin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt