iltasyazilim
FD Üye
Sac Ekmeği (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg un
*Sıcak su
*1 avuç dolusu tuz
*3 yemek kaşığı kuru maya
Sac Ekmeği (Nefis) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Leğenimize unu koyalım Mayayı ve tuzu koyup, unun ortasına sıcak suyumuzu yavaş yavaş döküp, yoğuralım Elimiz yapışınca suya batırıp batırıp yoğuralım İyice yoğrulduktan sonra kapak kapatıp dinlenmeye alalım 115 saat dinlendikten sonra portakal büyüklüğünde yumaklar yapalım ve ister elimizle ister oklavayla açalım Ben elimle açtım ve salladım Daha sonra saca koydum ve önlü arkalı piştikten sonra sofra bezinde hamurlaşmasın diye açalım 5 dk sonra toplayalım ve ekmeğimiz hazır AFİYET OLSUNNN
*2 kg un
*Sıcak su
*1 avuç dolusu tuz
*3 yemek kaşığı kuru maya
Sac Ekmeği (Nefis) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Leğenimize unu koyalım Mayayı ve tuzu koyup, unun ortasına sıcak suyumuzu yavaş yavaş döküp, yoğuralım Elimiz yapışınca suya batırıp batırıp yoğuralım İyice yoğrulduktan sonra kapak kapatıp dinlenmeye alalım 115 saat dinlendikten sonra portakal büyüklüğünde yumaklar yapalım ve ister elimizle ister oklavayla açalım Ben elimle açtım ve salladım Daha sonra saca koydum ve önlü arkalı piştikten sonra sofra bezinde hamurlaşmasın diye açalım 5 dk sonra toplayalım ve ekmeğimiz hazır AFİYET OLSUNNN