Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şaban ayı fazileti ve onemi hadisler

0
284

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0

Şaban ayı fazileti nedir?

Hz Muhammed (sav), Hz Aişe (ranha) validemize: “Bana en sevimli olan oruc, Şaban ayındakidir Ya Aişe! O oyle bir aydır ki, sene icinde vefat edeceklerin isimleri bu ayda olum meleğine verilir Ben de ismimin, oruclu iken yazılıp verilmesini isterim buyurmuştur

Ummu Seleme (r anha) validemiz, Efendimiz (sav), Ramazan ayından sonra hicbir ayda Şaban ayındaki kadar oruc tutmamıştır buyurmuşlardır buyurmuştur

Peygamberimiz şoyle buyuruyor;“Receb, Allahu Teala’nın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan, ummetimin ayıdır Şaban gunahlara keffaret (bağışlanmasına sebep) olan aydır, Ramazan ise gunahları temizleyen aydır

Şaban ayı, hayır kapılarının acılacağı, bereketin indirileceği, hataların terk edileceği, gunahların bağışlanacağı ve yaratılmışların en hayırlısı olan Peygamberimize (sav) cokca salevatın getirileceği bir aydır

Muminlerin bu ayda gafletten uyanmaları, gecmişte işledikleri gunahlardan dolayı tevbe edip temizlenerek Ramazanı Şerif ayına hazırlanmaları gerekir

Hz Muhammed (sav), Kim ki,Şabanı şerife hurmet ve tazım eder,Allahtan korkar ve Allaha itaat edip nefsini gunah işlemekten korursa,Cenabı Hak onun butun gunahlarını mağfiret ederO sene icinde başına gelecek bela,musıbet ve hastalıklardan emin olur
(zubdetulvaizin sh206)

Şaban Ayı Peygamber (sav)Efendimizin en cok oruc tuttuğu aylardandır Eshabı Kiramdan Usame bin Zeyd (r anha) Peygamberimize (sav)'e hitaben :

Ya Rasulellah Şabanı şerif ayında tuttuğunuz oruc kadar hic bir ayda hic bir ayda oruc tuttuğunuzu gormuyorumdediğinde Peygamberimiz (sav) şoyle buyurdular:

Şabanı Şerif ;Recebi şerifle Ramazanı şerif ayları arasında oyle bir aydır ki;İnsanların ekserisi bu aydan gafildirBu ayda ameller Alemlerin Rabbine yukseltilirBu sebeple bende amellerimin oruclu iken yukseltilmesini istiyorum
(tergıp sh467)

858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt