Rus gazeteciye ilginç cevap 1549301177 1549301177 rusgazeteciyeilgincyanit5c5875c277bferusgazeteciyeilgincyanit5c5875c277bfe http:imginternethabercomnews55285 Orhan Pamuk bir Rus gazetecinin Neden Nazım Hikmet gibi Rusya'da yaşamıyorsunuzsorusuna ilginç bir yanıt verdi Nobel ödüllü yazan Orhan Pamuk, yeni kitabının tanıtımı için gittiği Moskova’da kendisi için manâlı olanın Türk devletinin diplomasisi ya da uluslararası ilişkileri değil, Türkiye’deki zihin özgürlüğü olduğunu söyledi Pamuk, Moskova’da yaptığı basın açıklamasında Rus bir gazetecinin, “Neden ABD’de yaşıyorsunuz, çalışıyorsunuz? Niçin Avrupa’da yok ya da niçin Nazım Hikmet gibi Rusya’da değil? sorusu üzerine şöyle yanıt verdi: “Durumum fazla şükür oysa Nazım Hikmet’inki dek fena değil O Türkiye’ye dönse hapse atıp, öldüreceklerdi Ben istediğim süre gidiyorum, istediğim süre çıkıyorum Natürel senede bir yarıyıl tatili New York’ta yaşamak da hoşuma gidiyor 50 yılda Nazım Hikmet’ten bu yanlamasına gene de özgür azıcık Türkiye’de gelişmiş çağırmak
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.