Rulokatlı Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya keki
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 adet kare çikolata (80 gram)
- 1 kase süt
- Yarım kilo çilek
- 1 adet muz
- 1,5 paket rulo kat bisküvi
Rulokatlı Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için; margarin ve vanilya hariç tüm materyaller tencereye konulur. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra margarin ve vanilya eklenir.
- Pandispanya keki farklı ayrı bir kase sütle ıslatılır.
- Çikolata sosu için tavaya krema eklenir ısıtılır. Çikolatalar kare kare bölünüp kremaya koyup eritilir. Soğuması için dolapta bekletilir.
- Pandispanyanın alt tabanına muhallebi yayılıp 1 adet muz ve 4 5 adet çilekler dilimlenir. Üzerine öbür kek konulur.
- Dolaptan çıkarılan çikolata sosu üzerine ve kenarlarına yayılır. Kenarlara rulokat dizilir ve fiyonkla bağlanır. Çilek dilimleriyle süslenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.