Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta (Beyazı ve sarıları ayrı kullanılacak)
- Yarım çay bardağı toz şeker (Yumurta beyazına ilave edilecek)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (Yumurta sarılarına ilave edilecek)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Fıstık kırığı
- Nar taneleri
Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce keki hazırlayalım bunun için, bir karıştırma kabına yumurtanın beyazını alalım ve çırpmaya başlayalım.
- Ardından yarım çay bardağı toz şeker ve nişastayı ilave edelim ve iyice çırpalım.
- Yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edelim ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım.
- Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Yumurta beyazını karışıma kaşık kaşık ekleyip yavaşça bir spatula yardımı ile karıştıralım.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit şekilde dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda pişirelim (Kontrollü pişirin kek ince olduğu için çabuk pişecektir benim kekim yaklaşık 8-10 dakikada pişti)
- Kreması için; toz kremşantiyi soğuk süt ve pudra şekeri ile kıvam alana kadar çırpalım.
- Daha sonra 2 su bardağı hindistan cevizi ilave edip karıştıralım.
- Kekimizi fırından çıkaralım ve biraz soğumaya bırakalım.
- Keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirelim.
- Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkaralım. Kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde sürelim.
- Dikkatlice rulo şeklinde saralım (Yağlı kağıdı hafif kaldırarak sarabilirsiniz)
- Rulo haline getirdiğimiz pastamızı streç filme saralım ve en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Pastamızın üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirelim ve istediğimiz şekilde süsleyelim (ben fıstık kırığı ve nar taneleri kullandım) Afiyet olsun????