Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı un
- 3 su bardağı süt
- Yarım paket muzlu puding(isteğe nazaran farklı tatlar kullanılabilir)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım sana yağı
- Muz
- Krem şanti(2 poşet)
- 1 su bardağı süt
- Çilek
Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan materyalleri de ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tamamına yayıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180°c fırında pişiriyoruz. ( kısa müddette pişiyor bisküvi üzere olmamalı).
- Bu sırada kreması için vanilya ve sanayağı hariç tüm materyalleri ekleyip pişiriyoruz.
- Göz göz olan kremaya vanilya ve sanayağını ekleyip altını kapatıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca içine muz ezip ekliyoruz.
- Pişen keki sıcakken sarıp soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra açıp içine ılıyan kremayı uzunlamasına tüm keke yayalım.
- Daha sonra sarıp bi kenara bırakalım.
- Üzeri için isteğe bağlı çilekli yahut sade krem şantiyi çırpıp sürelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.