elektronikci
FD Üye
Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket vanilya (Kaynadıktan sonra eklenecek)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Kaynadıktan sonra eklenecek)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı iki parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kreması yapalım, tencereye süt, şeker, nişasta, un, alalım ocakta kaynayana kadar karıştıralım 15 dk falan.
- Daha sonra kenarda bitter çikolata bir tabakta sıcak su ile eritelim. Kaynayan muhallebi içine atalım.
- Daha kaynayan muhallebi ocaktan alalım vanilya ve tereyağı atalım tereyağı eriyene kadar karıştıralım kenarda soğusun kek hazırlayana kadar.
- Ayrı bir kaba yumurta şeker alıp, karıştıralım.
- Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya alalım hepsini birlikte karıştıralım.
- Fırın 175 derce de 15 dk açalım.
- Kek tepsiye alalım tepsiye yağlı kağıt serelim altına üstünde kek harcını dökelim.
- Kek fırın alalım 15 dk pișirelim fırın nazaran siz daima bakın.
- Pişen kek alalım farklı bir pişirme kağıt üzerine aykırı çevirelim.
- Muhallebiyi ortasına sürelim kek rulo halini verelim kırmadan.
- 10 dk rulo kek dolaba alalım beklesin biraz.
- Daha sonra artan muhallebi sürelim artı ise. Servis yapmaya hazır. Afiyet olsun.