
Rulo Hamurlu Strudli Rus Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 7 adet but yada yarım tavuk parçalanmış
- 1 büyük soğan
- İsteğe göre beyaz lahana ve havuç
- Su
- Tuz,karabiber
- Defne yaprağı
- 400 gram un
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir fiske şeker
- Yarım yaş maya
- Aldığı kadar ılık su
Rulo Hamurlu Strudli Rus Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu bir kaba alıp tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Ortasını açıp şekeri, mayayı ve ılık suyu ekleyelim.
- Önce sadece suyu ve mayayı eriyecek şekilde karıştıralım.
- Sonra ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Üstünü örtüp yarım saat mayalanmasını beklerken yemeğin diğer kısmına geçelim.
- Tavukları yemeği yapacağınız tencerede yağda kavurmaya başlayalım.
- Patatesleri soyup küp küp keselim.
- Tavuklar iyice kızardıktan sonra küp küp kesilmiş soğanları, lahana ve patatesleri ekleyelim.
- Kısık ateşte yanmadan tencerenin kapağı kapalı bir şekilde bekletelim. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzu ikiye bölüp yuvarlayalım.
- Önce birini açıp rulo haline getirip bir parmak uzunluğunda keselim.
- Sonra diğerini. Ben rulo yaptıktan sonra biraz hamurun tekrar şişmesini bekledim.
- Yemeğimize patatesleri tam kapatmayacak şekilde su ekleyelim.
- Tuz, karabiber ,defne yaprağı ekleyelim.
- En üste ruloları dizip kapağı kapalı şekilde pişmesine bırakalım.