Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

RTX 3000 Serisinde Üretim Kısıtlamaları Bekleniyor

RTX 3000 Serisinde Üretim Kısıtlamaları Bekleniyor
0
68

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
GeForce-RTX-3070.jpg

Hudutlu üretim nedeniyle başta RTX 3060 ve RTX 3060 Ti olmak üzere RTX 30 serisi ekran kartlarının stoklarında meseleler yaşanıyor. Aslında Ampere tabanlı kartların tedarik süreci yavaş yavaş olağana dönmeye başladı. Lakin ITHome, yeni COVID-19 düzenlemeleri nedeniyle üretimin ve arzın gelecek ayın sonuna kadar etkileneceğini bildirdi.

Rapora nazaran NVIDIA GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarını ve bileşenlerini üreten üreticiler, sevkiyat sayılarında %50 oranında düşüş görecek. Bu bilgi, daha evvel Haziran ayında RTX 3060 serisi GPU’larda arzın artıracağını bildiren APAC idare heyeti forumlarından geliyor.

Buna ek olarak son devirde Çin’deki COVID hadiseleri nedeniyle fabrikalara yeni düzenlemeler getirildiği belirtiliyor. Bu nedenle çalışanların büyük bir kısmı konuttan çalışma yoluna geçiyor ve imalat firmaları tam kapasite çalışamıyor. Ülkedeki birden fazla üretici, çeşitli bileşenleri elle monte etmek için insan gücüne gereksinim duyuyor. Lakin işgücü düşeceğinden ötürü önümüzdeki birkaç ay boyunca önemli bir arz kısıtlaması yaşanacak.

nvidia-rtx-30-super-masaustu-icin-de-gelebilir-640x361.jpg

Öte taraftan VideoCardz, düşük üretim ve düşük sevkiyatlarla karşı karşıya kalacak olan kartların sadece RTX 3060 serisine ilişkin olmadığını belirtiyor. APAC Forumları üzerindeki bilgilere nazaran üretim yakın vakitte olağana dönecek ve Eylül ayının sonu prestijiyle GeForce RTX 30 serisi grafik kartları için olağan bir süreç başlayacak.

Bilhassa belirtmek gerekirse, her şeyin yakın vakitte olağana dönmeyeceğini hatırlatalım çünkü oyun kartlarına olan talep çok yüksek ve kripto madenciliği şimdi beklendiği kadar azalmadı. Birkaç analist ve NVIDIA CEO’su Jensen Huang, arz kısıtlamalarının 2022’de bile devam edeceğine inanıyor.

858,519Konular
981,194Mesajlar
31,051Kullanıcılar
canhasanSon üye
Üst Alt