iltasyazilim
FD Üye
Malzeme:
Yarım koyun budu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık salça,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,
Tarif:
But etini alabilecek büyüklükte bir tencerede yağ eritilir Etin iki tarafı iyice tuzlanarak ovulur ve yağda kızartılır Yarım fincan su ile sulandırılmış salça ile kekik ilave edilip alt üst edilerek biraz pişirilir Ardından 34 bardak sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte iki saat kadar pişirilir Et piştikten sonra servis tabağına alınarak dilimlenir ve tencerenin dibinde kalan salçalı yağı üzerine gezdirilerek dökülür Sıcak olarak servis yapılır
afiyet olsun
Yarım koyun budu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık salça,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,
Tarif:
But etini alabilecek büyüklükte bir tencerede yağ eritilir Etin iki tarafı iyice tuzlanarak ovulur ve yağda kızartılır Yarım fincan su ile sulandırılmış salça ile kekik ilave edilip alt üst edilerek biraz pişirilir Ardından 34 bardak sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte iki saat kadar pişirilir Et piştikten sonra servis tabağına alınarak dilimlenir ve tencerenin dibinde kalan salçalı yağı üzerine gezdirilerek dökülür Sıcak olarak servis yapılır
afiyet olsun