Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rocher Pasta

Rocher Pasta
0
107

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Rocher Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tuzu
  • 3 çay bardağından 1 parmak eksik un
Kreması için;
  • 4 paket krema
  • 1 paket mascarpone
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata (Çikolata kavanozunu sıcak suyun içinde 10dk bırakıyoruz çikolata erimesi için)
  • 4 adet vanilya
  • 2 paket rocher çikolata
Kenarlarını ve üzerini kapatmak için;
  • 100 gram çekilmiş fındık içi

Rocher Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip, kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Yumurta sarını başka bir kaba alıyoruz şeker ekleyip mikserler 5-6 dakika köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağ süt ekleyip, tekrar karıştırıyoruz un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz, tekrar çırpıyoruz.
  3. Kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan üst yavaş yavaş karıştırıyoruz kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
  4. Kek harcımızı kalıbımıza döküp, güzelce yayıyoruz üzerine file badem serpip, 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit modüle kesiyoruz.
  5. Kreması için; kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz çok koyu kıvam almasın mascarpone farklı bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dakika çırpıp, kremamıza ek ediyoruz.
  6. 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyip tekrar yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.
  7. Sonra pastamızın her katına eşit halde krema sürüp, rocher çikolatanın bir paketini parçalayıp orta katlarına koyuyoruz.
  8. Pastamızın üzerine ve kenarlarına krema sürüp üzeri kenarlarını fındık içi ile kapatıyoruz üzerini çikolata ile süsleyip, buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyeceklere afiyet olsun.
Rocher Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta1,5 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tuzu2 çay bardağı un Kreması için 3 paket krema 600ml100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )3 paket vanilya3 paket krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Profiterollü Pasta(Windbeuteltorte) Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta1 çay bardağı şekerYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt1 adet vanilya1 adet kabartma tozu1,5 çay bardağı un Kreması için; 3 paket krema ( 600 ml )1 paket mascarpone (250 gram )4 yemek kaşığı pudra şekeri Arası için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Ferrero Rocher Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Muhallebisi için: 3 su bardağı süt (200ml bardak)2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı un1/2 (yarım) çay bardağı şeker1 tatlı kaşığı vanilya1 tatlı kaşığı tereyağ40 gram bitter çikolata1 yemek kaşığı nutella1 yemek kaşığı çekilmiş fındık Arası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Oreo Pastası Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta sarısı ve beyazını ayırıyoruz1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 paket vanilya1 paket kabartma tuzu2 çay bardağı un3 yemek kaşığı kakao Kreması için 4 paket krema1 paket mascarpone4 paket vanilya4 paket krema sıklaştırıcı4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1,5 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 adet vanilya1 adet kabartma tuzu3 çay bardağından bir parmak eksik un Kreması için 600 ml sahne ( krema )500 gram quark ( labne )1 su bardağı şeker1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,821Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt