Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Reykjavik'in İzlanda Başkenti Olmadan Onceki durumu

Reykjavik'in İzlanda Başkenti Olmadan Onceki durumu
0
167

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Reykjavik

Reykjavik İzlanda'nın başkenti ve en buyuk kentidir, Adanın guney batı kıysında, Faxa koyu kenarında yer alan Reykjavik'in nufusu 119289 (2019) tir Yonetim işlevlerinin yanı sıra ulkenin başlıca ticaret, sanayi(balıkcılık sanayiisi, metalurji, dokuma sanayisi, tersaneler vb) ve oğretim (universite, muzik okulu vb) merkezidir
imagesreykjavikinizlandabaskentiolmadanoncekidurumu5ae645cb7ae00
874'te Ingolfur Armarson'un yapımını başlattığı Reykjavik, buyuk bolumu Danimarkalı olan gocmenlerin yaşadıkları bir balıkcı koyuyken, 1796'da bir lutherci piskoposluk merkezi olunca gelişmeye başladı 1918 de izlanda'nın başkenti ilan edildi