teknolojiuzmani
FD Üye

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet reyhan
- 3 litre su
- 3 su bardağı şeker (tercihe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı hibisküs
- 1 çubuk tarçın
- 10 adet karanfil
Reyhan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle suyumuzu kaynatalım.
- Reyhanları iyice yıkayıp derin bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine şeker, hibiskus, tarçın ve karanfilleri ekle.
- Kaynayan suyu karıştırma kabındaki malzemelerin üzerine gezdirerek döküyoruz.
- Bir kepçe yardımı ile reyhanları ezerek karıştırıyoruz.
- Şekerini tamamen eritene kadar ve rengini alana kadar karıştırıyoruz.
- Şekerin tadına bakıp az ise arttırabilirsiniz bu tamamen zevkinize bağlı.
- Üzerini kapatıp şerbeti oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.
- Şerbetimizi süzgeç yardımı ile süzdükten sonra şişelere alıp buz dolabında soğutmaya alabiliriz.
- Bolllll buz ile servis yapmanızı kesinlikle öneriyorummm.
Reyhan Şerbeti Tarifi Fotoğraflı Yapılışı