Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Revatib Namaz Nedir?

Revatib Namaz Nedir?
0
213

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bir arkadaşım sordu bende bu konuda bilgim olmaıdğı için yanıt verememiştim ardından araştırma gereği duydum ve bakın Revatib namazı ne seslenmek öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim:

Revatib namaz Farz namazlarla birlikte namazın öncesinde de ardından kılınan sünnet namazlara denir

Bu namazlar sabahtan namazının farzından önce iki rek'at, öğleden önce dört rek'at, sonradan da iki rek'at, ikindiden önce dört rek'at, akşamdan sonra iki rek'at ve yatsının farzından önce dört rek'at, sonradan da iki rek'at elde etmek üzere günde yirmi rek'attır

Revatib namazlar, müekkede ve gayri müekkede kısımlarına ayrılmaktadırlar

*

Similar threads

Bir arkadaşım sordu bende bu konuda bilgim olmaıdğı icin cevap verememiştim sonrasında araştırma gereği duydum ve bakın Revatib namazı ne demek oğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim: Revatib namaz Farz namazlarla birlikte namazın oncesinde de sonrasında kılınan sunnet namazlara denir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Diyanet Cuma Namazı Rekatları , Cuma namazı, dördü ilk sünnet, ikisi farz ve dördü de son sünnet edinmek üzere on rek'attır Cuma günleri öğle zamanında kılınır ve o günün öğle namazının yerine geçer Cuma namazının farzı cemaatle kılınır kimsesiz kılınmaz Cuma Namazı Nasıl Kılınır Cuma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
şafii mezhebinde namaz rekatları Farz Namazlara Bağlı Müekked Sünnetler: Bunlar on rekat olup şunlardır: a) Sabahleyin namazının farzından önce iki rek'at Fatiha' dan daha sonra birinci rek'atta Kâfirun suresini ve ikinci rek'alta İhlas suresini okumak sünnettir b) Öğle namazının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
namaz ceşitleri, Kac ceşit namaz vardır, Farz namazları nelerdir Namaz Ceşitleri Namazlar başlıca uc ceşittir: 1) Farz namazlar, 2) Vacib namazlar, 3) Nafile namazlar 1 Farz Namazlar: Bunlar beş vakit namaz ile Cuma ve cenaze namazıdır Beş Vakit namaz: 1) Sabah Namazı: 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Cuma Namazının Kılınışı Diyanet Cuma namazı, dördü birincil sünnet, ikisi farz ve dördü de son sünnet elde etmek üzere on rek'attırCuma günleri öğle zamanında kılınır ve o günün öğle namazının yerine geçer Cuma namazının farzı cemaatle kılınır kimsesiz kılınmaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
216
858,559Konular
982,172Mesajlar
32,827Kullanıcılar
YusufbudakSon üye
Üst Alt