bilgisayarci
FD Üye
Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- Elenmiş 1 su bardağı un
- Elenmiş 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım.
- Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek son sefer çırpalım.
- Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik borcama boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca çabucak şerbetimizi üzerinde gezdirelim, daha sonra da istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.